Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 18 okt 2015

Briljant: een verstelbare keuken!

Keukens worden standaard in bepaalde afmetingen gemaakt, die gebaseerd zijn op de gemiddelde lengte van de bevolking. Dit houdt in dat de hoogte het keukenblad voor een groot deel van de mensen prima is. Maar dit betekent ook dat een heel groot deel van de mensen niet ergonomisch verantwoord aan het blad staat. Vooral als je wat langer dan gemiddeld bent, wordt je gedwongen om krom voorovergebogen je uien te snijden en nee, dat is niet fijn.

Gelukkig bestaan er ontwerpers als Sønderborg Køkken – uiteraard Deens – die dit soort problemen oplossen. Het bedrijf heeft namelijk een verstelbare keuken ontworpen, die je met een druk op de knop kunt aanpassen aan jouw lengte. Onderstaande video laat zien hoe het werkt.

Overigens is niet alleen het keukenblad verstelbaar. Ook de gadgets die verstopt zitten in het blad kun je elektrisch tevoorschijn toveren. Zo kun je bijvoorbeeld de stopcontacten in het aanrecht laten zakken als je ze niet gebruikt en hoef je dus niet naar die – vaak minder mooie – onderdelen van de keuken te kijken.

Hebben? Het bedrijf heeft helaas geen dealers in Nederland, maar voor zo’n verstelbare keuken wil je wellicht wel even naar Duitsland rijden. Daar zit wél een verkoper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Briljant: een verstelbare keuken!
Sluiten