Florence
Florence Diy 2 okt 2014

Briljant! Dit hamsterwiel helpt jouw productiviteit op werk te verhogen

Herken jij jezelf in de volgende situatie: je staat op, gaat naar werk, pakt een kop koffie en kruipt achter je computer om daar vervolgens de volgende paar uur niet meer achter vandaan te komen. Wellicht dat je even opstaat richting lunchtafel of misschien lunch je gewoon wel achter je bureau. Je hebt het tenslotte druk en wilt je werk af krijgen met het gevolg dat je dus een hele dag zit. Kortom weinig tot geen beweging. En dit kan dag in dag uit zo doorgaan.

Ontwerper Robb Godshaw van ontwerpbureau Instructables wilde wat aan het probleem van productiviteit op de werkvloer doen en kwam op het idee van een mega hamsterwiel. Onderzoek wijst schijnbaar uit dan men productiever is wanneer men staand werkt in plaats van zittend. Waarschijnlijk merk je zelf ook dat zodra je even hebt gestaan of gelopen je je weer een stuk fitter voelt. Het is tenslotte goed voor de bloedcirculatie. Waarom werken en bewegen dan niet combineren?

In dat kader bedacht Shaw het hamsterwiel; een wiel zo groot dat hij erin kan staan en waar een bureau waar je aan kunt staan doorheen past. Zo kan hij werken en bewegen tegelijk en blijft hij de hele dag fit. Toch zien we het niet echt gebeuren dat straks iedere werknemer op deze manier staat te werken, maar het idee is best grappig.

Zie jij zo’n hamsterwiel wel zitten dan kun je hem heel eenvoudig zelf maken. Op Instructables vind je de, je raadt het al, instructies.

www.instructables.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Briljant! Dit hamsterwiel helpt jouw productiviteit op werk te verhogen
Sluiten