Briljant: dit appartement met flexibele muren kun je zelf aanpassen

Een appartement van zeventig vierkante meter met een woonkamer van vijftig vierkante meter. Kan dat?! Makkelijk, met deze geniale uitvinding van PKMN Architects (lees: pac-man). In dit appartement passen de bewoners zich namelijk niet aan op de ruimte die ze hebben, maar kunnen ze de ruimte aanpassen op wat zij op dat moment handig vinden. Briljant!

Dit appartement in Asturias is van een stel dat in Mexico woont, maar veel reist in Europa. Daarom wilden ze een tweede thuis in Spanje waar ze zowel samen kunnen verblijven als met de hele familie tegelijk. Om dat te realiseren binnen dit redelijk compacte appartement, bedachten de architecten een systeem waardoor je letterlijk het hele appartement binnen een handomdraai aanpast. Benieuwd hoe dat eruitziet? Check het filmpje voor het hele verhaal.

In feite kun je dus zelf bepalen hoe het appartement eruitziet. Het huis heeft drie verschillende mogelijkheden: een compact appartement met twee slaapkamers, één slaapkamer of alleen een grote leefruimte. De verschillende privéruimtes ontstaan door het verschuiven van de muren. Dat klinkt zwaar, maar valt reuze mee door het slimme systeem met rails en wieltjes.

Inbouwkasten

De muren zijn extreem multifunctioneel. Ze zijn niet alleen flexibel doordat je ze kunt verschuiven, maar hebben ook ingebouwde kasten. Hieruit kan vervolgens, aangepast op de situatie, bijvoorbeeld een bed of tafel getrokken worden. Zelf een handige inbouwkast maken? In deze IKEA hack leggen we je uit hoe.

PKMN Architects ontwerpt trouwens wel vaker appartementen die je naar wens kunt aanpassen. Bijvoorbeeld in dit All I Own House, waarbij de bewoonster met verschuifbare kastwanden haar eenkamerappartement makkelijk kan omtoveren tot een twee- of driekamerappartement.

Zo’n appartement met verschuifbare muren is best uniek en maakt het inrichten van een kleine ruimte een stuk makkelijker. Met deze zeven tips richt je een normale kleine ruimte toch multifunctioneel in. Zou jij in een appartement met flexibele muren willen wonen? Of lijkt het je juist heel onhandig om telkens dingen te moeten verschuiven?

www.pkmn.es

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Briljant: dit appartement met flexibele muren kun je zelf aanpassen
Sluiten