Renée Leeuw
Renée Leeuw Spots 28 apr 2016

Brainy Days ontdekt: 4x de leukste spots van Amsterdam-Oost

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online store waar je terecht kunt voor treasure goods & gifts van onontdekte merken. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar nieuwe hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een vaste locatie in Amsterdam Oud-West waar je offline kan shoppen. Bekijk hier de openingstijden. De locatie wordt daarnaast ook gebruikt als creatief concept atelier voor workshops, samenwerkingen en het ontwikkelen van concepten. Een flexibele ruimte, die constant kan transformeren.Als een Amsterdamse Westie ga ik graag op pad in eigen stad. Zo ging ik afgelopen weekend op hotspots jacht in Amsterdam-Oost. Samen met mijn vriend Hans ontdekte ik als ‘Oost leek’ de leukste plekjes. Tussen de hagelbuien door fietsten we van de ene inspirerende plek naar de ander. Ik stelde een top vier samen van onze favoriete spots, waar we zeker nog een keer heen gaan als we in Oost zijn. In dit blog deel ik ze met jullie!

Bekijk ook Vera’s tips voor Amsterdam Oud-West.

1. Hortus Botanicus

Ik, als groenliefhebber, was nog nooit bij Hortus Botanicus geweest. Daar moest nodig verandering in worden gebracht! Verliefd werd ik op de tuin vol met stekelige cactussen en vetplantjes. De tropische tuin vol palmen en een tropisch temperatuurtje gaf me het gevoel alsof ik weer op vakantie was in Thailand. Wil je net als ik na een dagje Hortus nog meer groen in huis? Check dan ook even onze collectie vol met airplants, lijstjes met gedroogde bloemen, fotoprints van planten en nog veel meer.

Bron: Yatzer
Bron: Yatzer

2. Bar Basquiat

In hartje Oost vind je de gezellige Javastraat, een multiculturele straat met een diversiteit aan winkeltjes, restaurant en cafés. Wij aten een heerlijke lunch bij Bar Basquiat. Ik ging voor een broodje falafel, verse erwtensoep en een verse grapefruit-orange juice. Bar Basquiat voelt een beetje Berlijns aan door de vintage meubels en oude tegels; deze geven de ruimte een rauw tintje.

Nog een paar dagen zal het werk van @menahmenahmenah te bewonderen zijn bij#filteramsterdam … Binnenkort: een opening voor nieuwe kunstenaars! #finissage #vernissage #expoamsterdam #coffeeart #coffeeandartamsterdam

A photo posted by Filter Amsterdam (@filteramsterdam) on

3. Filter


Voor een koffie in Amsterdam-Oost ga je naar het gezellige Filter, waar ze naast koffie ook biologische taartjes en broodjes serveren. De plek is als een museum! Aan de muur hangen illustraties, prints en lijstjes van uiteenlopende designers.

4. Hartje oost

Hartje Oost is een conceptstore met koffie en mooie Scandinavische fashion & living merken zoals Samsoe & Samsoe en Native Youth. Maar ook kleine lokale merken zijn vertegenwoordigd in deze fijne boetiek. De sfeer is huiselijk, strak en Scandinavisch. Heeft je vriend geen zin meer om te shoppen? Dan laat je hem gewoon met een magazine relaxen aan de bar tot jij uitgewinkeld bent. Werkte bij mij perfect!

In haar vorige gastblog gaf Vera vier styling tips voor je plank. Dat blog check je hier.

Volg Brainy Days op Instagram voor meer inspiratie.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Brainy Days ontdekt: 4x de leukste spots van Amsterdam-Oost
Sluiten