Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 29 juli 2016

Brainy Days: 5x plantenpotten stylen in je interieur

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online store waar je terecht kunt voor treasure goods & gifts van onontdekte merken. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar nieuwe hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een vaste locatie in Amsterdam Oud-West waar je offline kan shoppen. Bekijk hier de openingstijden. De locatie wordt daarnaast ook gebruikt als creatief concept atelier voor workshops, samenwerkingen en het ontwikkelen van concepten. Een flexibele ruimte, die constant kan transformeren.

Haal buiten naar binnen en zet terracotta potten in je interieur. Deze potten geven een stoer buitengevoel en als je ze met de juiste kleuren en materialen combineert, krijg je een mooi samenhangend geheel. Bij dezen gaan we plantenpotten stylen aan de hand van vijf leuke tips voor in je interieur.

Tip 1: Mix & match

Het is leuk om de grove terracotta potten te stylen met fijnere potten in frisse pastelkleuren. Deze kleuren vormen een mooi contrast bij het groen van de planten. Kies niet teveel verschillende kleuren, dan maak je er een circus van. Voor leuke potjes kun je een bezoekje brengen aan de kringloopwinkel, hier vind je genoeg leuke potjes die jouw groene oase in huis een speelse touch geven. Denk hierbij niet alleen aan potjes maar ook mokken, keramiek bakjes en schaaltjes. Deze kun je in een handomdraai om toveren tot een planter.

Tip 2: Kies verschillende materialen

Alleen terracotta als materiaal voor potten maakt erg vol. Kies ook voor andere materialen zoals glas, kurk en bamboo voor een luchtig effect. De aarde en wortels die je in een glazen pot ziet kunnen juist heel mooi zijn. Niet alleen de plant, maar ook de wortels mogen gezien worden. Wat ook mooi staat tussen je planten is een waterplant in een weckpot of glazen fles met kurken dop, dit maakt transparant en geeft een fijne balans tussen je planten verzameling.

Tip 3: Maak groepjes

Zet je planten niet los door heel het huis maar groepeer ze in verschillende hoekjes. Een wandrekje zoals op bovenstaande foto werkt heel goed als plantenkast maar ook een oud kastje geverfd in een frisse kleur met daarop een verzameling planten heeft een groots effect. Let wel op dat de planten of de potten qua stijl en kleur bij elkaar passen.

Dé trick voor een kleine ruimte: cluster je accessoires

Tip 4. Ga voor Prints

Printjes op potten zijn super leuk en daarmee wordt het plantenpotten stylen ook een makkelijk klusje. Combineer de vrolijke potten met effen exemplaren of zoek printjes uit die bij elkaar passen. Zoek wel een neutrale plek uit om ze neer te zetten zodat ze extra mooi uitkomen. Je shopt deze potten hier.

Tip 5: Ga de lucht in!

Heb je weinig ruimte in je huis? Kies er dan voor om ook wat potten op te hangen. Dit bespaart ruimte en is ook makkelijk met schoonmaken.

Reageer op artikel:
Brainy Days: 5x plantenpotten stylen in je interieur
Sluiten