Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 8 dec 2020

Van A tot Z een nieuw huis: wat houdt een bouwkundige keuring precies in?

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s nieuwe rubriek je de weg. Deze week gaan we wat dieper in op de bouwkundige keuring van een woning.

Met een bouwkundige keuring weet je direct wat eventuele gebreken zijn en of het huis jouw geld waard is.

Dít is een bouwkundige keuring

Wanneer je een huis bezichtigt waar je stiekem al helemaal weg van bent, kan het zijn dat je eventuele gebreken over het hoofd ziet. Het is dan mogelijk dat je later voor al die gebreken moet betalen en dat je er niet meer onderuit komt.

Een bouwkundige keuring is niet verplicht, maar wel héél handig om zeker te zijn van jouw investering in een huis. Met deze keuring weet je namelijk precies wat de staat van het huis is en wat je koopt.

De keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijk keuringsbureau. Er wordt een rapport opgesteld waarin gebreken worden genoemd én alle kosten die nodig zijn om deze gebreken te herstellen.

De kosten bestaan uit directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering (zie Eigenhuis.nl voor een voorbeeldrapport).

Lees ook: Van A tot Z een nieuw huis: een geschikte woning vinden doe je zo

Wanneer is een bouwkundige keuring handig?

Zo’n keuring uitvoeren is altijd handig, zo weet je namelijk direct wat je de komende jaren zou moeten betalen en of het huis je geld echt waard is. Hoe ouder het huis is, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud is. Ook kun je aan de hand van de bouwkundige keuring de hoogte van je bod op de woning bepalen.

Niet goed in onderhandelen? Ga voor een aankoopmakelaar: Van A tot Z een nieuw huis: dít is dus wat je aan een aankoopmakelaar hebt

Andere handige tips voor het kopen van een nieuw huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MakelaarslandFunda

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: wat houdt een bouwkundige keuring precies in?
Sluiten