Geef je woonkamer veel sfeer met botanische posters aan de muur

Als je een manier zoekt om je saaie witte muren iets op te fleuren, dan hebben we misschien wel iets leuks voor je gevonden. Deze woonkamer is namelijk helemaal gevuld met botanische posters die perfect bij elkaar passen – en dat geeft de woonkamer dan weer onwijs veel sfeer.

De rest van het interieur – en dan met name de stellingkast – zijn ook een plaatje om naar te kijken, dus kijk vooral met ons mee.

botanische prints aan de muur

De eerste twee eyecatchers in dit interieur zijn wellicht de donkere leren Chesterfield (wat een beauty!) en het prachtige vintage kleed, maar vlak de details in het interieur niet uit. Zo hangen de muren vol met botanische posters die prachtig bij elkaar passen. En check ook de vensterbank even, waar een Seletti monkey lamp de show steelt. Nog meer Seletti-lampen vind je hier: een elegante en stoere dinosaurus lamp

botanische prints aan de muur
botanische prints aan de muur

Een stellingkast inrichten, hoe doe je dat?

Bij dit prachtige appartement krijgen we meteen een lesje stellingkast inrichten. Want eerlijk is eerlijk, het inrichten van een stellingkast kan soms best nog wel lastig zijn. Je ziet immers álles, dus alle items moeten stijlvol zijn.

Van deze stellingkast leren we dat de items het beste allemaal bij elkaar passen qua kleur. Terracotta en groen zijn de kleuren die hier duidelijk naar voren komen. Daarnaast wordt ook afwisseling in hoogtes steeds toegepast in de vakken van de kast. Een hoge spiegel, daarvoor een mediumgrote vaas en daarnaast weer lagere kaarsen. Hoog – middel – laag. Dat lijkt dé succesformule voor een stijlvol ingerichte stellingkast te zijn.

> Ook interessant: Het bankje in de gang stylen? Gebruik de regel van drie!

botanische prints aan de muur
botanische prints aan de muur

Door twee imposante openslaande deuren waan je je in een lichtblauwe slaapkamer. Lichtblauw, tegen het grijze aan, op de muur zorgt ervoor dat je slaapt in een oase van rust. Door de luchtige witte gordijnen én de witte lamp aan het plafond wordt dit effect nog eens extra versterkt. Als je je ogen dichtdoet, hoor je dat zoute zeebriesje al zachtjes waaien.

> Ook lezen: Deze slaapkamer is de ideale rustplaats voor elke surf- en strandliefhebber

blauwe slaapkamer met botanische prints aan de muur

Geen zin in een standaard nachtkastje? Ga dan lekker voor een ander alternatief. Wij zijn fan van een oude houten stoel, het liefst zo’n exemplaar die je vroeger in een klaslokaal vond. Een leuk plantje erop voor de sfeer, en hij is prima te gebruiken als nachtkastje.

Liever iets hogers aan de zijkant van je bed? Kijk dan of je een vintage kruk op de kop kan tikken, of ga voor een nieuw exemplaar uit de winkel. Krukken zijn meestal net iets hoger (helemaal als je voor een mooie barkruk gaat!), waardoor je er prima een mooie, grote plant op kan zetten. Daarmee geef je de slaapkamer meteen een levendige touch.

Nog meer mooie binnenkijkers:

entrancemakleri

Reageer op artikel:
Geef je woonkamer veel sfeer met botanische posters aan de muur
Sluiten