Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 27 jan 2021

Altijd verse bloemen in huis? Zo blijft een bos rozen lang goed

Kan jij ook ontzettend genieten van een verse bos bloemen in huis? Daar kunnen wij ons ook helemaal in vinden. Elke week een nieuwe bos bloemen kopen is misschien vermoeiend en ook niet zo fijn voor je portemonnee. Gelukkig hoeft dat helemaal niet, want met deze tips kan je een bos rozen langer goed houden.

Rozen zijn er in verschillende soorten en komen in ontzettend veel kleuren. Ze hebben een romantische uitstraling en je kunt ze ook nog eens goed combineren met andere mooie bloemen. Genoeg redenen om ze in huis te halen én ze langer te bewaren dus.

Met deze verzorgingstips houd je een bos rozen langer goed

1. Gebruik schoon water

Het is belangrijk dat je je rozen zo snel mogelijk in water zet. Anders kunnen ze namelijk al snel gaan hangen. Vul een schone vaas met warm water (rond de 50-60 ℃) en strooi er wat snijbloemenvoedsel bij.

2. Weg met die bladeren

Haal de bladeren van de stelen die in het water komen en bladeren die in het water vallen weg – anders blijf je bacteriën in de vaas houden. Vergeet niet dat hoe minder bacteriën er zijn, hoe langer je bos rozen goed zullen blijven.

3. Stengels schuin afsnijden

Snijd de stengels 2 cm schuin af met een mes. Zo haal je een hoop viezigheid weg en op deze manier kunnen je rozen beter water en voedingsstoffen opnemen. Plaats je rozen na het afsnijden zo snel mogelijk in de vaas met schoon water.

4. Ververs het water

Om je rozen zo vers mogelijk te houden kun je het beste het water om de dag verversen of in ieder geval bijvullen. Als je het water helemaal ververst dien je nog een (schuin) stuk van de stelen af te snijden.

5. Geef je bos rozen een goede plek

Rozen blijven het mooist bij een temperatuur net iets boven de 0℃ en een luchtvochtigheid van 90%. Zet je bos rozen niet in de buurt van fruit, in de tocht, in direct zonlicht of te dicht bij de verwarming. Hun voorkeur gaat uit naar een wat koelere plek.

6. Laatste poging

Merk je dat je rozen wat slapper worden? Rol ze dan strak op in keukenpapier, zet ze in koud water en laat ze een hele nacht op een koude plek in huis staan. Op deze manier zien jouw rozen er de volgend dag weer fris en fruitig uit.

Meer handige tips voor bloemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

EurofloristResource

Reageer op artikel:
Altijd verse bloemen in huis? Zo blijft een bos rozen lang goed
Sluiten