Door déze handige tip staat een bos bloemen altijd extra lang bij mij in huis

Van een bos bloemen willen we zo lang mogelijk genieten. We weten inmiddels allemaal dat je bloemen het beste schuin af kunt snijden en dat je het water soms moet verversen, maar wil je nóg langer van je bos bloemen genieten? Dan heb ik de gouden tip voor je.

Mocht je nóg 6 tips willen weten over het zo lang mogelijk mooi houden van een bos bloemen, check dan vooral dit artikel met andere tips ook eens: 6 tips om zo lang mogelijk van je bos bloemen te genieten.

Zo houd je een bos bloemen lang mooi

De beste optie is om je bloemen ‘s nachts met vaas en al in de koelkast te leggen. Maar hé, wij snappen als geen ander dat niet iedereen zoveel ruimte in de koelkast over heeft. Die ruimte gebruiken we natuurlijk veel liever voor eten en drinken.

> Zelf een boeket samenstellen? 6 fleurige tips waarmee je zelf de perfecte bos bloemen schikt

De gouden tip: zet je boeket ‘s nachts in de schuur

Daarom gebruik ik liever een andere optie: zeg die mooie bos bloemen ‘s nachts in de schuur. In de schuur is het bijna net zo koud als in de koelkast, waardoor de bloemen meer water absorberen. Dit gebeurt namelijk zodra de bloemen in een koude omgeving staan.

Doordat de bloemen meer water absorberen, verleng je de levensduur van de bos bloemen aanzienlijk. Het is natuurlijk wel verstandig om te zorgen voor een dagelijkse refill van het water, zodat de bloemen niet droog komen te staan.

Enne, nu ‘s morgens niet vergeten dat je boeket weer terug te zetten he? Da’s ook zo zonde van alle moeite.

Te veel gedoe? Ga voor droogbloemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Door déze handige tip staat een bos bloemen altijd extra lang bij mij in huis
Sluiten