The Workshop: Borre Akkersdijk over de verhalen achter zijn ontwerpen

The Workshop: Borre Akkersdijk over de verhalen achter zijn ontwerpen

Nederland is creatief. Er wordt ontzettend veel moois gemaakt op het gebied van interieur, architectuur, mode en kunst en wij schrijven dan ook regelmatig over designs van eigen bodem. Maar waar ontstaan die ideeën en – nog veel interessanter misschien – hoe ontstaan die?

Daar waren wij benieuwd naar en die nieuwsgierigheid bracht ons een ontzettend mooi project, The Workshop.

The Workshop is een koffietafelboek dat wij samen met MENDO en fotografe Iris Duvekot maakten. Het boek neemt je mee naar de ateliers van de meest vooraanstaande en getalenteerde creatieven van Nederland. Denk aan Erwin Olaf, Ans Markus en Piet Hein Eek, maar ook Mae Engelgeer en Jason Denham. Het boek vol intieme portretten van creatieven in hun omgeving komt uit op 14 april en is (nu al) hier te bestellen.

Om je alvast een voorproefje van The Workshop te geven, maakten we een reeks video’s van enkele creatieven uit het boek. Eén daarvan is textielontwerper Borre Akkersdijk van designstudio BYBORRE.

Wij bezochten Borre in zijn studio en spraken hem onder andere over de gelaagdheid in zijn ontwerpen. Check de video hieronder!

Contributors:
Renée Leeuw concept en tekst
MENDO design & realisatie
Iris Duvekot fotografie
Lidewij Hartog video