Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 12 apr 2020

Lekker zomers! Dit zijn de beste boompjes voor in huis

Het is geen geheim: wij zijn dol op kamerplanten in ons interieur. Het maakt de boel gewoon een stuk vrolijker en levendiger. Toffe boompjes voor in huis horen daar ook zeker bij. Maar het is soms last om te weten wat voor bomen het goed doen in jouw huis en wat je daarvoor moet doen. Wij helpen je een handje.

Met deze boompjes kun je je jungle in huis lekker uitbreiden en heb je nog meer plantenkindjes om voor te zorgen.

Onze favoriete boompjes voor in huis

Yucca

De Yucca zorgt voor een tropische uitstraling aan je interieur. Het lijkt een beetje op een kleine palmboom; onwijs leuk! Omdat de Yucca gewend is aan een droog klimaat, houdt deze boom van veel zonlicht en weinig water.

Pachira Aquatica

De Pachira Aquatica wordt ook wel geldboom genoemd. De naam heeft de boom te danken aan verhalen over de bladeren die geld zouden kunnen vangen. Maar naast dat grappige feitje ziet het er ook nog gewoon leuk uit in je interieur. De plant heeft prachtige bladeren en ook een grappig vlechtwerk in de stam.

Deze plant heeft eens in de drie weken een flinke scheut water nodig, door teveel water kan er wortelrot optreden. De geldboom slaat water op in de stam dus de grond moet uitgedroogd zijn voordat er opnieuw water wordt gegeven. In de zomer mag de grond licht vochtig zijn.

Vioolbladplant

De vioolbladplant heeft prachtige grote bladeren die je interieur een elegante en charmante uitstraling geven. Deze plant heeft lekker veel licht nodig, maar zet hem niet te dicht bij het raam want de kou-inval tast de plant aan.

Deze plant kun je per gietbeurt het best een kleine hoeveelheid water geven en af en toe moet je de bladeren besproeien met een plantenspuit, daar houden ze van.

> Lees ook: Deze 4 kamerplanten doen het goed in een zonnig plekje op de vensterbank

Kamerden

De kamerden is een soort hippe kleine kerstboom die het hele jaar door leuk in je interieur staat. Het zijn schattige boompjes die regelmatig een kleine hoeveelheid water nodig hebben. Deze boom houdt van een standplaats in halfschaduw.

Waringin

De waringin wordt ook wel treurvijg genoemd en heeft prachtige hangende bladeren. Het is een sterke boom. Hij mag vrij veel water hebben, zeker in de zomer. Voor deze plant is het fijn als de grond voortdurend een beetje vochtig is. De plant moet op een lichte plaats in het huis staan, maar niet in de volle zon.

Wil je graag je eigen planten stekken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker zomers! Dit zijn de beste boompjes voor in huis
Sluiten