Rosa Bertram
Rosa Bertram Tips 6 feb 2019

5 manieren om een boho-stijl in je interieur toe te passen

Van een beetje bohemian vibes in huis wordt iedereen wel blij. De vrolijke kleuren, bijzondere prints en natuurlijke materialen zorgen voor een zomerse reis-vibe in je huis. Van een kleine boho touch tot een heus bohemian paradijs, we geven je tips hoe je een boho-stijl in jouw interieur kan toepassen. 

Met unieke elementen van een bohemian-stijl maak je van je huis (of alleen van je slaap- of woonkamer) een waar zenplekje, helemaal voor jou. Je kan er zo ver in doorslaan als je zelf wilt. Ben jij klaar om van je kamer een unieke, bijzondere en artistieke plek te maken? Bekijk onze tips hieronder!

Kleur en stoffen aan de muur

Kleur is dé key van een bohemian-interieurstijl. Vergeet felle of hele donkere kleuren, bij de boho-stijl ga je eerder op zoek naar diepe en aardse kleuren. Deze kleuren en patronen zijn typerend voor de boho-stijl.

Hoe pas je dit toe in jouw interieur? Denk aan een mooie, donkerrode (of aarderode) muur. De muur achter je bed of één muur in de woonkamer bijvoorbeeld. Sounds like a little too much for you? Ga naar een markt waar ze stoffen verkopen (of naar het buitenland) en koop zo’n prachtige stranddoek met patronen of mandala’s erop. Handig en leuk voor op het strand, maar ook mooi voor aan de muur. Mix en match er lekker op los: hoe meer en vrolijker, hoe beter!

Rustiek interieur

Een bohemian feeling in je interieur staat eigenlijk gelijk aan een rustiek interieur. Denk aan natuurlijke, massieve materialen en elementen zoals hout, natuurlijke stoffen, wol, dierenvellen en stenen.

Van mooie houten tafels tot massieve houten buffetkasten of helemaal over de boho-top: een houten keuken. Gaat een houten keuken je te ver? Kijk dan eens wat je van houten plankjes aan de muur vindt. Schuur ze op tot ze mooi licht zijn en et voilà: daar is de boho-stijl in jouw keuken!

Ga voor fresco kalkverf

Zoals je hierboven al las, kan je qua stijl, kleur, prints en texturen best wat experimenten om de juiste boho-feel te creëren. En wie denkt dat een boho-stijl altijd kleurrijk of prikkelend is, heeft het mis. Je kan een bohemian-stijl invullen zoals jij dat wilt. Hou je meer van donkere en aardse kleuren? Go for it.  

Dit vind je vast ook leuk: Dit is de beste kleur muur voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer

Hou je van de boho-vibe, maar ben je een ware minimalist? Durf dan ook de industriële stijl te mixen met je boho favoriete items. Wellicht is een grijze of olijfgroene fresco kalkmuur wel iets voor jou. Tegen de muur hang je wat mooie wandhangers, zet er ook een grote plant tegenaan en zo combineer je de industriële vibe met de boho vibe.

Kies een opvallende kleur

Als je liever niet te veel opvallende kleuren in je interieur hebt, kan je er ook voor kiezen om voor één kleur te gaan. Een mooie opvallende sprei op je bed, een gekleurde massieve houten kast in je woonkamer of misschien wel een rode keuken?

Door voor een opvallend item/meubelstuk te gaan, kan je de rest van je interieur wat rustiger en lichter houden. Je kan er ook voor kiezen om wat kleine items in die kleur te kopen of te verven. Vind je dat nog steeds té? Koop of verf dan items een tintje lichter. Natuur- en aardetinten staan bij (bijna) alles leuk, dus met de kleur zit je altijd safe!

En natuurlijk… Een hangmat

Wie zegt dat hangmatten alleen voor buiten zijn of alleen voor wanneer de zon schijnt? Ook in Nederland komen deze prachtige stoffen heel handig van pas. Niet alleen om in te luieren, het zorgt ook voor tropische feelings in huis!

Handig: koop een hangmat in een lichte kleur, zoals hierboven. Wanneer je een hangmat in veel kleuren koopt, neemt ‘ie optisch nog meer ruimte in beslag. Heb je niet genoeg ruimte voor een hangmat? Kies dan voor een hangstoel.

Tip van het huis

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen. Geen boho-huis is compleet met een mooie, kleurrijke bos bloemen! Het is iets wat je niet vaak koopt (al helemaal niet voor jezelf), maar trakteer jezelf eens. Ze staan mooi op de eettafel, voor het raam, in de keuken op zelfs op je slaapkamer. En dan kunnen mooie, grote planten natuurlijk ook niet ontbreken!

Meer inspiratie nodig voor je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 manieren om een boho-stijl in je interieur toe te passen
Sluiten