Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 12 mei 2021

Romantisch en dromerig: inspiratie voor een bohemian slaapkamer

Een bohemian slaapkamer, oftewel een boho slaapkamer is écht een trend. Je kunt eindeloos experimenteren met prints, kleuren, decoraties en accessoires. Een nonchalante stijl waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Wij geven inspiratie voor een bohemian slaapkamer.

Met de volgende tips en tricks creëer jij ook in je eigen kamer een bohemian stijl.

Een bohemian slaapkamer: zó doe je dat

Een Boho stijl is voornamelijk druk, kleurrijk en vol met accessoires. Het staat eigenlijk vol met invloeden van de hele wereld. Natuurlijke materialen worden afgewisseld, denk aan linnen, hout en wol.

Toch hoeft een bohemian slaapkamer niet druk over te komen. Als je op zoek bent naar een beetje slaapkamer inspiratie zit je hier in ieder geval goed.

Kleuren en licht

Bij een boho slaapkamer is het belangrijk dat er veel ruimte en licht is. Zorg voor een neutrale vloer met lichte muren zodat je goed kan spelen met verschillende materialen, prints en kleuren. Vervolgens kan je aan de slag.

Go boho: deze webbing/rotan kastjes passen perfect in jouw interieur


Een échte boho kamer is erg kleurrijk. Maar je wilt het niet overdrijven. Kies daarom een kleurenpalet: vier tot zes kleuren waar je mee aan de slag wilt gaan. Hiervan kies je één/twee kleuren die dienen als basis en een kleur die dient als accentkleur. De rest van je kleuren vullen het geheel aan.

Prints en patronen

Bij een boho stijl mag je best een beetje lef tonen. Durf te combineren en focus je niet te veel op een perfecte inrichting. Als je een rustige ruimte wilt, kan je voor natuurlijke tinten gaan. Voor meer kleur kan je donkerroze, okergeel, warm rood, goud en aubergine kiezen.

Allemaal verschillende tinten die juist erg goed bij elkaar passen. Het leuke aan deze stijl is dat je er je eigen feestje van kan maken. Kies de kleuren die jij mooi vindt.

Het bed

Dit is natuurlijk hét belangrijkste punt in een bohemian slaapkamer. Deze wil je echt groot en ruim hebben met erg veel dekens en kussens en plaids. Alles mag en hoe meer printen en kleuren hoe beter.

Met name kussens maken een boho kamer echt helemaal af. Focus je hierbij niet alleen op het bed: ook op de grond mogen kussens liggen.

IKEA hack: dit stijlvolle boho hoofdbord van webbing maak je gemakkelijk zelf

Tapijten

Oke, kussens mogen op de grond maar hoe zit dit dan met tapijten? Ja deze kunnen dan weer prima aan de muur! Durf te spelen met tapijten op je muur voor unieke muurdecoratie.

Je zult merken dat de sfeer in je kamer meteen anders is. Houd je het tapijt liever op de grond? Dan kan je altijd nog speciale wandtapijten kopen.

Belangrijk: maak de vloer niet leeg door al je tapijten op te hangen, ook de vloer wil je nog vol hebben met kleden. Het liefst zelfs meerdere die je over elkaar en naast elkaar neer kunt leggen.

Accessoires

Zoals we al eerder zeiden komen in een bohemian slaapkamer de invloeden van verschillende landen samen. Souvenirs van reizen, unieke objecten en veel hangende accessoires zijn kenmerkend voor deze stijl. Een dromenvanger ontbreekt ook eigenlijk niet.

Hierbij past ook vintage erg goed. In de boho kamer wil je eigenlijk geen moderne of nieuwe meubels hebben staan. Voor een warmere uitstraling kan je kiezen voor veel vintage items van natuurlijke materialen. Meubels van bamboe, rotan, riet of hout passen hier perfect bij.

Planten

Last but not least: een bohemian slaapkamer is niet compleet als er niet heel veel planten staan. Combineer verschillende soorten en zet ze verspreidt over de kamer neer.

9 boho items die je gewoon bij de IKEA kunt vinden

Bohemian slaapkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Boholifestylestore

Reageer op artikel:
Romantisch en dromerig: inspiratie voor een bohemian slaapkamer
Sluiten