Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 2 jun 2021

Gezellig: zo creëer je een warme bohemian sfeer in de tuin

Het is weer (bijna) tijd voor vakantie en daar hoef je niet eens per se voor naar het buitenland. Die echte laid-back vibe kan je namelijk ook gewoon in je eigen tuin creëeren: oftewel een bohemian sfeer. Wij geven wat inspiratie en tips voor jouw tuin.

Zó creëer je een warme bohemian sfeer in je tuin.

Bohemian sfeer

Een bohemian tuin is een mix aan kleuren, patronen en stijlen met veel comfortabele zitplekken. Natuurlijke materialen en tuindecoratie spelen hierin een belangrijke rol. Denk aan natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan en tuindecoraties zoals persoonlijke souvenirs en dergelijke.

Een must voor een boho tuin

Een bohemian tuin heeft veel natuurlijke elementen. Deze worden gecombineerd met veel kleur. Veel natuurlijke materialen zijn echt een must dus. Maar daar horen ook ronde vormen bij. Tuinmeubelen in het hout in combinatie met ronde kussens zijn bijvoorbeeld perfect.

Hout, bamboe en rotan zorgen voor een warme en gezellige sfeer. We zeggen dat natuurlijke elementen een must zijn maar dat is natuurlijk ook aan jezelf. Voel je vrij om te kiezen waar jij je prettig bij voelt en kies wat bij je past.

Kies je favoriete kleuren

En nee, hierbij hoef je je een keer niet aan een kleurenpalet te houden. Gebruik de kleuren in lagen of kies voor prints met meerdere tinten. Houd je wel aan een maximum: vijf verschillende kleuren is genoeg.

Accessoires en decoraties

Veel accessoires zijn eigenlijk ook een must. Denk aan buitenkleden, sierkussens, prints, hangmatten, decoraties, noem het maar op of je wil het in je tuin hebben. Je kan ook opvallende plantenbakken overwegen om hier je favoriete tuinplanten in te zetten.

De belangrijkste tip is toch wel om niet bang te zijn en lekker los te gaan met prints. Probeer lekker te mixen met kleuren, prints en patronen en de bohemian sfeer in je tuin zal er vanzelf komen.

Bohemian sfeer: groen, groener, groenst

De plantenbakken noemden we al maar ja ook de planten zelf passen echt bij een bohemian sfeer in je tuin. Kies voor grote, kleine en zet ze over je hele tuin verspreidt (of bij elkaar) neer.

Verlichting

Je ziet in een boho sfeer vaak veel verschillende soorten tuinverlichting terugkomen. Je kan kiezen voor windlichten, kandelaars of lampjes die je op kunt hangen. Perfect voor lange zomeravonden. Zo hoef je voor het donker in ieder geval niet naar binnen toe.

Just chilling

Een bohemian tuin is niet compleet zonder (te) veel chill plekken. Kies hierbij niet voor dezelfde vormen van comfort. Ga voor bankjes, stoelen, hangmatten.

Wees ook niet bang om kleedjes en kussens op de grond neer te leggen. Dit is typerend voor een bohemian stijl en zal veel sfeer toevoegen aan je tuin.

9 boho items die je gewoon bij de IKEA kunt vinden

Bohemian sfeer in je tuin
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OnekindesignBohemianlifestyles

Reageer op artikel:
Gezellig: zo creëer je een warme bohemian sfeer in de tuin
Sluiten