Zo creëer je zelf een te gekke Bohemian kerstboom voor de feestdagen

Je kan verschillende stijlen en thema’s kiezen om je kerstboom te decoreren. Zo kan je gaan voor glitter kerstballen, een persoonlijke touch geven door zelfgemaakte papieren kerstballen en foto’s te gebruiken en je kan uiteraard gekleurde kerstslingers gebruiken om ‘m helemaal af te maken.

Een kerstboom stijlen ligt dus echt volkomen aan jouw eigen smaak. En daarom laten we speciaal voor de Bohemian liefhebbers zien hoe je zelf een Bohemian kerstboom kan creëren.

Zó creëer je zelf een Bohemian kerstboom

Bij een Bohemian stijl draait alles om het combineren van verschillende kleuren, texturen en patronen met een focus op natuurlijke materialen. Denk hierbij aan (droog)bloemen, hout, kwastjes, macramé en warme stoffen die je gebruikt als boomrok.

Lees ook: Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl bohemian (+ voorbeelden)

1. Warm kleed als kerstboom rok

Het is belangrijk dat de basis al goed is. Kies een warm donzig kerstboom rok uit. Denk aan materialen zoals macramé, wol en ook jute zal goed staan onder je Bohemian kerstboom. Glitters en pailletten die erin verwerkt zijn zorgen voor een extra feestelijke uitstraling.

2. Bloem ornamenten

Terwijl bomen en bloemen een logische combinatie is, zien we deze samenstelling niet vaak voorbijkomen. Zo kun je (droog)bloemen als ornamenten gebruiken in je (kunst)kerstboom, maar je kan ook all out gaan door bijvoorbeeld een pampasgras kerstboom in huis te nemen. Zet er een kleedje met leuke print onder en je bent good to go.

Deze minimalistische Bohemian kerstballen zullen goed tot hun recht komen in zo’n pampasgras kerstboom: Met deze stijlvolle DIY kerstballen creëer je direct een gezellige sfeer

3. Een citrusslinger

Je hebt ze vast voorbij zien komen, slingers van gedroogde sinaasappels of citroenen. Deze slingers stelen hoe dan ook de show en zijn bovendien gemakkelijk zelf te maken: Make it all yourself: dit zijn de leukste Scandinavische kerstversiering DIY’s

4. Macramé ornamenten

Je had toch niet gedacht dat je Bohemian kerstboom compleet was zonder Macramé? Met een aantal leuke ornamenten (zoals je hierboven ziet) breng je direct een boho-vibes in huis.

Ga voor kleurrijke kerstballen, creëer er leuke patronen op met wat touw en geniet van jouw zelf gemaakte kerstversiering.

5. Kwastjes en pom poms

Ook kwastjes en pom poms zorgen voor een ideale Bohemian sfeer. Je kan gaan voor pastelkleuren om het wat rustiger te houden, maar ook felle kleuren doet het goed met deze stijl. Bovendien zorgen deze ornamenten voor een warme, gezellige toevoeging. Het gaat tenslotte om maximalisatie, toch?

6. Houten elementen

Ook hout mag niet missen in jouw kerstboom. Houten kerstversieringen maken je kerstboom wat natuurlijker en zorgen voor een goede balans tussen alle gekleurde items. Op deze manier ziet jouw Bohemian kerstboom er niet chaotisch uit, ondanks je verschillende soorten items met elkaar combineert.

Meer tips en tricks voor de kerstboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Zo creëer je zelf een te gekke Bohemian kerstboom voor de feestdagen
Sluiten