Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 4 jul 2019

Inspiratie nodig voor een bohemian stijl in huis? 9 tips voor een boho interieur

Een losbanding, gezellig interieur met natuurlijke kleuren en vooral niet te veel regeltjes. Zo zouden we een bohemian interieur omschrijven. We zien deze interieurstijl tegenwoordig steeds vaker terug op het internet, en daar zijn we ontzettend blij mee. Ga jij ook voor een bohemian interieur? Met deze 9 boho interieur tips helpen we je een handje op weg.

1. Planten

In een boho interieur zien we altijd onwijs veel kamerplanten. Ga voor echte klassiekers, zoals de monstera en de pannenkoekplant, maar vlak ook de underdog kamerplanten niet uit. Wat dacht je van een stijlvolle aloë vera of zz-plant?

2. Nog meer planten

Dacht je dat je al genoeg planten in huis had? Think again, een bohemian interieur wordt overspoeld door kamerplanten. Dus al je nog twijfelt over het aantal groene vrienden in jouw woonkamer, slaapkamer of botanische badkamer, koop er dan vooral nog een paar mee. Hangplanten, vetplanten en cactussen, spaar ze allemaal.

3. Sfeervolle verlichting

We zien nergens zo veel string lights als in bohemian interieurs. String lights geven jouw interieur het hele jaar door veel sfeer (en nee, niet alleen met de feestdagen).

Hoe je ze in jouw interieur verwerkt? Dat kan op veel verschillende manieren. Hang één snoer met lichtjes in een dode hoek waar je verder niet zo veel mee doet. Hang meerdere lichtjes aan het plafond boven je slaapkamer, en doe alsof je onder een sterrenhemel slaapt. Of versier het hoofdeinde van je bed met honderden kleine lampjes. Romantisch!

4. Mix verschillende texturen

Een houten salontafel, rotan stoel, velvet bank, schapenkleedje, een wandhanger van macrame koord en een gek gekleurd vloerkleed op de grond? Yes please! Door veel verschillende texturen met elkaar te combineren omarm je die bohemian look and feel in jouw interieur.

Ook lezen: met de regel van drie creëer je meer balans in je interieur

5. Wees niet bang voor kleur

Een boho interieur kan bestaan uit neutrale kleuren, zoals beige, bruin, wit en hout. Maar vlak felle kleuren niet uit, want dit kan ook prima in een bohemian setting. Ga dan bijvoorbeeld voor oranje, rood, roze, donkergroen, lichtgroen en okergeel.

6. Hang planten op

Het liefst in zo’n hippe macrame plantenhanger. En houdt het niet bij één hangplant, maar hang meerdere platen op in een groepje. Meer bohemian dan dat wordt het niet.

7. Doorzichtige gordijnen

Je maakt jouw bohemian interieur helemaal af met doorzichtige gordijnen. Het liefst witte, met een kanten patroontje. Niets schreeuwt meer ‘bohemian’ dan een wit kanten gordijntje.

8. Wandhangers zijn helemaal hip

Je krijgt natuurlijk pluspunten als je zo’n wandhanger zelf maakt, maar mocht je daar de tijd niet voor hebben, dan snappen we dat. Een wandhanger koop je tegenwoordig in vrijwel elke woonwinkel.

9. Crea bea? Stort je op borduren

Net zoals wandhangers hangen bohemian interieurs vaak helemaal vol met borduurwerkjes. Het liefst nog in de houten borduurring waar ze in gemaakt worden, want dat staat lekker nonchalant.  Meer diy trends vind je hier: deze 4 DIY’s zijn trending in 2019 en wil je nu direct maken.

Meer lezen over een bohemian interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie nodig voor een bohemian stijl in huis? 9 tips voor een boho interieur
Sluiten