Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 10 aug 2020

Toffe binnenkijker – dit is het bohemian huis van Kelly van OntwerpstudioKelly

Ananda en Jody van Reliving heb je op Roomed al vaker voorbij zien komen: ze zijn onze vintage shoppen-experts. Samen met hen nemen wij een kijkje in het warme bohemian interieur van Kelly van OntwerpstudioKelly. Haar interieur bestaat uit tweedehands en duurzame items in combinatie met natuurlijke materialen en accessoires.

Hi Kelly, wat leuk dat we bij jou binnen mogen kijken vandaag. Zou jij je kort even willen voorstellen?

Ik ben Kelly, 28 jaar en ik combineer mijn eigen interieur ontwerpstudio met een parttime baan in als projectmanager op bouw- en mobilisatieprojecten. Samen met mijn vriend, zoontje Sam, en om het weekend Jill, woon ik op een prachtig plekje aan de Zaan.

huis kelly ontwerpstudiokelly
Processed with VSCO with fp8 preset

Je inrichting ziet er echt prachtig uit! Hoe is je interesse voor interieur ontstaan?

Net als bijna iedere interieurliefhebber was ook ik als klein meisje altijd al bezig met het opnieuw inrichten, schilderen en stylen van mijn kamer en de andere ruimtes in huis. Samen met mijn moeder kregen meubels geregeld een nieuwe plek, kleur of functie. Voor verjaardagen kreeg ik dan ook liever een nieuwe poef dan speelgoed. Later is daar mijn interesse voor ruimtelijke indeling en materialen bijgekomen. Dit samen maakt dat interieurontwerp mijn grote passie is geworden.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven en hoe komt dat terug in je interieur?

Mijn stijl kenmerkt zich door een overzichtelijke, lichte, maar warme basis gecombineerd met veel natuurlijke materialen en accessoires die het best bij de Bohemian woonstijl passen.

huis kelly ontwerpstudiokelly
huis kelly ontwerpstudiokelly

Wissel je vaak van interieur en hoe pak je dat aan?

Ja, ik wissel erg veel in mijn interieur. Vrienden zeggen dan ook vaak als ze langskomen: “Heb je nou weer een ander behang of kleurtje op de muur?” Ik vind dat je interieur moet aansluiten bij je behoeften en die behoeften veranderen nu eenmaal met de jaren of seizoenen.

Ik kies vaak voor veranderingen die geleidelijk door te voeren zijn, zodat je het niet direct groots hoeft aan te pakken om effect te hebben. Bijvoorbeeld een wand opnieuw behangen of schilderen en enkele accessoires omwisselen. De accessoires die ik dan weg haal, bewaar ik in onze opslag, zodat ik later weer kan wisselen zonder nieuwe investeringen te hoeven doen. Kleine aanpassingen maak je ook door accessoires van ruimte te laten wisselen. Net even anders, maar geen ingrijpende veranderingen.

huis kelly ontwerpstudiokelly

Wat was je allereerste tweedehands aankoop?

Mijn eerste aankoop weet ik eerlijk gezegd niet meer. Ik heb wel een gekregen (vintage) item wat veruit mijn favoriet is. Dit is de servieskast die van mijn oma is geweest. Ik heb altijd geweten dat ik die zou krijgen bij haar overlijden, omdat ze wist dat ik deze zo mooi vond.

Na een tijdje de kast in haar oorspronkelijke staat te hebben gebruikt, kreeg de kast een andere kleur en na weer een jaar kreeg zij een gehele restyling. Zoals de kast nu is, is deze functioneel, modern en niet zo ‘zwaar’ voor de lichte ruimte.

Waarom ben je begonnen met tweedehands kopen?

Ik vind het leuk om op een bijzonder item te stuiten dat je interieur net iets unieker maakt. Als je naar mijn interieur kijkt dan straalt dat niet een en al vintage uit, maar juist die combinatie tussen een nieuwe basis met her en der unieke items met een verhaal is wat ik zo mooi vind.

Daarnaast verander ik graag en veel. Dat is nu eenmaal niet altijd voordelig voor mijn portemonnee. Hergebruik is dat vaak wel en ook nog eens veel duurzamer. Een win-winsituatie.

huis kelly ontwerpstudiokelly
huis kelly ontwerpstudiokelly

Heb je tips voor mensen die tweedehands willen gaan kopen?

Mijn tip is om strategisch te werk te gaan. Bepaal vooraf goed wat je stijl is en je wensen zijn. Met een plan op pad gaan, voorkomt dat je met miskopen thuiskomt die je (logischerwijs) niet kunt terugbrengen. Omdat tweedehands vaak goedkoper is dan kwalitatief gelijkwaardige items in de winkel, is de kans groter dat je iets maar meeneemt omdat het zo goedkoop is, terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt of het niet helemaal past.

Door vooraf voor jezelf te bepalen welke materialen, producten of stijl je zoekt, ga je gericht op pad en zul je met wat geduld zeker dat ene perfecte item vinden.

Wat is op dit moment je favoriete hoekje in huis of in de tuin?

Favoriet is absoluut onze tuin! Het fijne is dat onze tuin bestaat uit meerdere verschillende hoekjes die allemaal eigen pluspunten en functies hebben. Zo kunnen we met minder mooi weer heerlijk onder de overkapping met heather genieten van het toch buiten zijn, maar we hebben er sinds kort ook een heerlijk plekje bij op de steiger.

In de hoek van de loungebank kijk je dan uit over de Zaan en in de zomer ligt deze vol met kinderen op opblaasdieren en bootjes die richting Amsterdam varen. Net of je op vakantie bent.

huis kelly ontwerpstudiokelly
huis kelly ontwerpstudiokelly

Wat zou jij mensen adviseren die ook een meer duurzame inrichting willen? Waar moeten zij beginnen?

Mijn advies is begin klein en houd het bij keuzes die bij jou en je levensstijl passen, want ‘alle beetjes helpen’. In het algemeen kun je onderstaande opties eens overwegen:

  • Kies voor ecologische verf op waterbasis;
  • Kijk of je oude items kunt hergebruiken. Eventueel in een andere ruimte of in een
    nieuw jasje;
  • Ben je zelf handig? Gebruik dan gerecycled hout voor je projecten;
  • Je kunt tegenwoordig ook vanuit je luie stoel tweedehands shoppen via interieurplatformen zoals
    Reliving.nl​ en op Instagram. Super eenvoudig vanachter je laptop en vaak ook nog thuisbezorgd. Je hoeft dus niet zelf de kringloopwinkel af te struinen als je daar niet van houdt;
  • Tot slot de meest originele optie: een itemruil met vriend(inn)en. Misschien heeft een van je vriend(inn)en wel een item wat jij heel leuk vindt en wil hij/zij deze (tijdelijk) met je ruilen, zodat jullie beiden even iets nieuws hebben staan;
  • Je kunt natuurlijk altijd mijn hulp inschakelen bij je zoektocht naar een overzichtelijk, duurzaam, licht en modern interieur met die unieke vintage touch.

Wil je meer zien van het huis en de vondsten van Kelly? ​Dan kun je haar volgen op Instagram​. Ook selecteert ze maandelijks ​tweedehands items voor Reliving​.

Wij zijn Ananda en Jody van ​Reliving.nl​: dé marktplaats voor tweedehands design en interieur. Door middel van een zorgvuldig gecureerd aanbod door experts willen we laten zien dat je jouw droominterieur kan creëren met duurzame tweedehands items.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toffe binnenkijker – dit is het bohemian huis van Kelly van OntwerpstudioKelly
Sluiten