Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 3 sep 2020

8 bohemian badkamer ideeën waar iedereen het warm van krijgt

Vrolijke franjes, rijke stoffen met kleurige prints, extravagant, werelds en levendig. Bohemian is misschien niet de eerste stijl die je een badkamer zou geven, maar als je wel houdt van een beetje wereldse sferen, waarom zou je die look dan niet uitbreiden naar de badkamer?

Het idee dat een badkamer spic en span moet zijn, wordt vaak gekoppeld aan een cleane stijl die al gauw een beetje kil kan worden. Begrijp ons niet verkeerd: wij vinden wel zeker dat een badkamer een schone en hygiënisch moet zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen warme sfeer mag hangen. Daarom geven wij hieronder 8 tips voor een badkamer in bohemian stijl.

8 ideeën voor een bohemian badkamer

1. Tegelkunsten

Laat je inspireren door Marokkaanse badhuizen met eindeloze mozaïektegeltjes in verschillende kleuren en vormen. Tegels met een patroon zijn op dit moment sowieso hartstikke populair, dus profiteer daarvan.

2. Vintage

Antieken meubelstukken brengen sfeer in de badkamer. Warmte en levendigheid in plaats van een kil en shiny uitstraling.

3. Stoffige bedoeling?

Een bohemian stijl wordt gekenmerkt door rijke stoffen met kleurige prints en patronen. Kies voor een tapijt met een drukke print of kleed de badkamer aan met een set gordijnen om een warme en luxe sfeer te creëeren. Wel even goed stofzuigen natuurlijk.

4. Mix & Match

Niet alles hoeft vintage te zijn. Een bohemian stijl kan juist heel goed een mix van stijlen en tijden zijn. Combineer bijvoorbeeld een vintage kastje met een moderne spiegel, of andersom zoals hierboven.

5. Linnen in een bohemian badkamer

Wil je die bohemian look? Dan wil je veel natuurlijke materialen. Een mooie stof voor in de badkamer is linnen, bijvoorbeeld als douchegordijn of badtextiel.

6. Blikken vangen met de vloer

Maak van je vloer een echte eye-catcher met een druk patroon of opvallende kleur. Nu hoef je natuurlijk niet meteen je hele vloer opnieuw te leggen, maar ga bijvoorbeeld op zoek naar een vloerkleed met een opvallend patroon.

7. Accessoires

Maak het verschil met een paar typisch wereldse accessoires, zoals bijvoorbeeld Marokkaanse lampen. Nog zo’n element dat vaak niet geassocieerd wordt met de inrichting van een badkamer: kunst. Ga voor één groot kunstwerk of hang de wand vol met een gallery van lijsten.

8. Een bohemian badkamer = groen

Breng nog meer levendigheid in de badkamer met groene planten. Probeer af te wisselen met verschillende soorten potten van aardewerk of hang een paar planten op!

Meer tips voor de badkamer lees je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 bohemian badkamer ideeën waar iedereen het warm van krijgt
Sluiten