Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 7 nov 2019

Heerlijk om te zien: dit bohemian appartement staat vol met planten

Dat we op de Roomed redactie blij worden van een appartement vol planten is vast geen verrassing. Soms kan het echter ook té worden. Té veel planten gaan hun doel voorbij. Dit bohemian appartement is het perfecte voorbeeld waar planten precies de juiste rol spelen.

Van planten in huis moet je namelijk blij worden (dat is immers het doel!), en niet gestresst omdat je té veel planten in huis hebt. Dat getal is voor iedereen natuurlijk anders.

bohemian appartement kamerplanten
Bron: Bolaget
bohemian appartement kamerplanten
Bron: Bolaget

We beginnen onze korte tour door het huis in de keuken. Ons oog viel meteen op het bijzondere stilleven aan de muur. Het is weer eens iets anders: een ovalen kunstwerk aan de muur. Wij vinden het een dikke go, want hierdoor worden de strakke lijnen in de keuken doorbroken, én de vorm komt weer terug in de rugleuningen van de eetkamerstoelen.

Het enige wat we hier nog missen? Een mooie eettafel lamp. Waar zou in deze keuken het licht vandaan komen?

bohemian appartement kamerplanten
Bron: Bolaget

Fijne kamerplant om te laten klimmen: de Scindapsus

Een favoriete kamerplant op de Roomed redactie: de Scindapsus. Niet alleen omdat het een mooie groene kamerplant is, maar omdat ‘ie zo lekker snel groeit én een hele goede klimmer is.

Zo heeft Mama Botanica een Scindapsus over de muur van haar slaapkamer laten groeien. Benieuwd? Bekijk hier het jaloersmakende huis van Mama Botanica, uiteraard ook vól andere kamerplanten.

Maar even terug naar dit bohemian appartement. Het was je vast al opgevallen dat er een schildersezel prominent in de woonkamer staat. Daar houden we van, want het zorgt voor veel personality in de ruimte. Of het nou een eigen schilderij is of een kringloopvondst, dat maakt dan eigenlijk niet eens meer uit.

bohemian appartement kamerplanten
Bron: Bolaget
bohemian appartement kamerplanten
Bron: Bolaget

In de rest van de woonkamer zien we vooral veel natuurlijke kleuren terug. Bruintinten, hier en daar wat blauw en qua materialen vooral hout en rotan. Dit geeft het bohemian appartement een heel fijn, relaxed sfeertje. Wij zouden er zo willen wonen. Al is het alleen maar om neer te ploffen op die heerlijke bank, tussen de kussens.

Spot je trouwens ook de truc om je plafond groter te laten lijken? Kijk maar eens naar de rechter muur. De vrij kleine schilderijen zijn op ooghoogte gehangen, waardoor de ruimte tussen het plafond en de schilderijen vrij groot is. Et voila, jouw plafond lijkt ineens een stuk hoger dan dat ‘ie eigenlijk is. Meer tips? 4 tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond.

Genieten van een ander bohemian appartement?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heerlijk om te zien: dit bohemian appartement staat vol met planten
Sluiten