Maud van Dijck
Maud van Dijck Hotel 13 sep 2021

Toerist in ons eigen Amsterdam? Logeer in een van deze boetiek hotels

Was je weer bijna van plan om onze hoofdstad te bezoeken of brengen we je nu op een idee? Amsterdam heeft veel te bieden en toerist in eigen land kan heel leuk zijn. Om te zorgen dat jij in luxe van je weekend weg kan genieten, hebben wij de mooiste boetiek hotels op een rijtje gezet.

Deze hotels in het centrum van Amsterdam hebben best verschillende interieurs, maar stijlvol zijn ze allemaal! Als je nog op zoek naar een hotel was, waarom er niet een keer een kiezen op basis van de interieurstijl?

6 hotels waar je in Amsterdam wil overnachten

amsterdam hotel highlander
Bron: Typhoon Hospitality

1. The Highlander

Hotel The Highlander is een bron van inspiratie. Kijk je ogen uit met de knallende kleuren en printen die volop in het interieur voorbij komen. Het is gewaagd maar zeker zo geslaagd! The Highlander maakt zijn naam ook waar: de typische Schotse ruiten in het interieur zijn een leuke verwijzing naar de Scottish Highlands.

Daarnaast verwijst het natuurlijk ook naar de familie Hoogland die mee dit hotel heeft ontwikkeld en voor de goede service heeft gezorgd. Levendig is het in dit hotel in ieder geval wel.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 98-100, Instagram

pulitzer hotel
Bron: Typhoon Hospitality

2. Pulitzer Amsterdam

Hotel Pulitzer bevindt zich in verschillende grachtenpanden met een rijke geschiedenis. Je vindt jezelf als het ware terug in het oude Amsterdam. Het klassieke interieur straalt elegantie uit en daardoor merk je meteen bij binnenkomst dat het de vijf sterren die het heeft meer dan waard is.

Het hotel heeft ook het luxe restaurant Jansz en een stijlvolle Pulitzer Bar. Zou je hier niet kunnen overnachten dan kan je dus gemakkelijk nog voor een diner of drankje terecht om toch even binnen te spieken.

Adres: Prinsengracht 323, Instagram

Sint Nicolaas Amsterdam
Bron: Typhoon Hospitality

3. Sint Nicolaas hotel

Wil je een romantisch weekend weg? Sint Nicolaas is een ideale keuze met het intieme moderne interieur waar veel hout in voorkomt waaronder fantastische authentieke draagbalken. Wil je gewoon even zien.

Adres: Spuistraat 1A, Instagram

Kimpton Hotel Amsterdam
Bron: Typhoon Hospitality

4. Kimpton De Witt Hotel

Het Kimpton boetiekhotel heeft een prachtig minimalistisch interieur. Zoals de naam al verraadt is dit interieur mooi wit en zit het vol met geometrische patronen.

Cocktailbar Super Lyan kan je ook in het Kimpton vinden waar je echt het gevoel kan krijgen dat je op vakantie bent met een mojito in je hand.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 5, Instagram

Hoxton
Bron: Typhoon Hospitality

5. The Hoxton

Deze hotelketen kan je over de hele wereld vinden. Maar dat betekent niet dat de Hoxton in de Negen Straatjes van Amsterdam die echt Hollandse sfeer niet omarmd.

Het sfeervolle interieur dat je herkent aan de bronzen kandelaren en warme tinten straalt gezelligheid uit. Daardoor is het ook een populaire ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Adres: Herengracht 255, Instagram

Highland House Amsterdam
Bron: Typhoon Hospitality

6. The Highland House

Het stijlvolle Highland House staat midden in het centrum van Amsterdam in een prachtig pand. Wat wij zo tof aan dit hotel vinden is dat iedere kamer een uniek thema heeft. Zo hebben alle kamers een modern interieur, maar hebben ze hun eigen unieke twist.

Deze twist komt meestal in de vorm van een paar toffe accessoires die de kamer een eclectische look geven.

Adres: Nieuwe Nieuwstraat 17, Instagram

Hotspot onder de rook van Amsterdam: Huisjes aan de Amstel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toerist in ons eigen Amsterdam? Logeer in een van deze boetiek hotels
Sluiten