Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 10 dec 2021

Bloemschikken: volg deze vijf stappen voor het mooiste boeket in huis

Het is altijd leuk om een boeketje te ontvangen. Of nog leuker: om jezelf met een bosje te verblijden. Want je bent het waard! Of verras iemand anders door een boeket voor haar te bloemschikken.

Een mooi boeket bloemschikken in 5 stappen

1. Wat wil je in je boeket?

Bepaal eerst met welke bloemen je aan de slag wilt gaan. Houd hierbij rekening met wat voor soort bloemen er in de winkels te koop zijn en neem daarbij ook al een kleurenschema in gedachten. Wil je dat je boeket je interieur echt opvrolijkt? Kies dan voor bloemen in knallende kleuren zoals geel of oranje. Of ga voor een stijlvol monochroom boeket door bloemen te kiezen in verschillende tinten van één kleur. Voor een boeket met veel contrast wil je complementaire kleuren kiezen.

6 verschillende “regels” om de kleuren voor je interieur te kiezen

2. Maak een raster van watervaste tape op je vaas

Met een raster weet je zeker dat bepaalde bloemen op de juist plek blijven staan en kan je rustig je boeket bloemschikken. Als alternatief werkt kippengaas ook.

4 prachtige vaas-boeket-combinaties die in elk interieur de show stelen

3. Vorm eerst een groene basis

Knip de stengels van je bloemen schuin af, en trim de stengels tot aan de waterrand. Zo voorkom je dat het water in de vaas vies wordt.

Begin met het bloemschikken van de basis van je boeket. Plaats daarbij eerst je groene decoratie zoals eucalyptus of varen. Werk daarbij van buiten naar binnen zodat je langzaamaan de vorm van je boeket ziet verschijnen.

4. Plaats dan de bloemen

Door het raster kan je goed zien of het groen en dadelijk ook de bloemen mooi verspreid staan. Verdeel je bloemen tussen het groen tot je boeket de gewenste volheid heeft. Zorg wel dat je boeket vol genoeg is voor de vaas waarin je het zet, zodat het er niet karig uit komt te zien.

5. Voeg nog onverwachte elementen toe

Doe creatief en verwerk bijvoorbeeld artisjokken in je boeket. Of maak er een mix van echte en gedroogde bloemen van voor een leuk contrast. En zet hier en daar nog een langere tak tussen zodat er ook wat afwisseling is in de hoogte van je boeket.

Tip van een bloemist: zo blijft jouw bos zonnebloemen veel langer staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

JojotasticBetter Homes & Gardens

Reageer op artikel:
Bloemschikken: volg deze vijf stappen voor het mooiste boeket in huis
Sluiten