Wauw: deze boekenwinkel is gebouwd in een klassiek, oud theater

Het woord ‘boekenwinkel’ doet dit gebouw eigenlijk te kort. Want de boekenwinkel heeft de allure van een oude bibliotheek uit een klassieke film! De winkel is gevestigd in het oude theater van Buenos Aires, het Grand Splendid Theater. Architect Fernando Manzone bouwde het prachtige theater om tot winkel gevuld met boeken. Dit deed hij op een heel subtiele manier, zodat de originele elementen van het theater bewaard bleven.

De theaterstoelen werden allemaal verwijderd, zodat er op de grote vloer een zee van ruimte vrij kwam. Ook werden de stoelen op de verschillende ringen verwijderd. Hiervoor in de plaats zijn grote boekenkasten gekomen. De kasten zelf zijn vrij modern, maar door gebruik te maken van donker hout zorgt Fernando er voor dat de kasten feilloos opgaan in de oude, klassieke sfeer van het theater.

boekenwinkel

Het interieur en oude elementen van de winkel zijn prachtig, maar ook de architectuur aan de buitenkant is niet mis!

boekenwinkel

Wat natuurlijk meteen opvalt is dat de winkel er nog steeds uitziet als theater. Het statige plafond geeft de winkel echt een unieke look. Ook is het podium – mét de originele fluwelen gordijnen – nog steeds hét middelpunt van de boekenwinkel. Op het podium worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en live orkestmuziek.

boekenwinkel
Bron: INHA

Benieuwd naar meer prachtige bijzondere gebouwen gevuld met boeken? De mooiste bibliotheek ter wereld staat in Praag. Deze abdij was de inspiratie voor de bibliotheek uit Belle & Het Beest.

www.boredpanda.com

Reageer op artikel:
Wauw: deze boekenwinkel is gebouwd in een klassiek, oud theater
Sluiten