Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 16 dec 2020

Laat je liefde voor boeken zien met een Instagram-waardige boekenstapel

Als je gek bent op lezen, net als wij, heb je ook een plek nodig om je lievelingsboeken neer te leggen. Dat kan natuurlijk in een boekenkast, maar wij zijn gek op de prachtige boekenstapels die we op Instagram en Pinterst voorbij zien komen. We deden wat onderzoek en hebben de volgende tips voor je bij elkaar gevonden.

Zo zorg je ervoor dat ook jij een prachtige stapel met boeken in huis hebt, op zo’n manier dat het precies matcht met je interieur.

Dé tips voor een Insta-waardige boekenstapel

1. Zorg voor genoeg boeken

Zonder boeken heb je natuurlijk geen boekenstapel. Tip numero 1 is dus: support je lokale boekhandel en shop een paar must reads om jouw Instagram-waardige boekenstapel compleet te maken.

2. Van groot naar klein

Een praktische en waarschijnlijk voor de hand liggende tip: je kunt je boeken het beste opstapelen van groot naar klein. Groot onder, klein boven. Soms is het leuk om een beetje af te wisselen, zoals in de foto hierboven, maar houd er rekening mee dat je stapel dan minder stabiel wordt.

3. Op kleur doet het altijd goed

Boeken die qua kleur allemaal goed bij elkaar passen, hebben natuurlijk een streepje voor op de rest. Of jij voor meerdere zwart/witte boeken wilt gaan, of juist pastelkleurtjes, dat is natuurlijk helemaal jouw keuze.

> 6 oogstrelende voorbeelden van een op kleur gesorteerde boekenkast

4. Of draai je boeken om

Passen de kleuren van de kaften écht niet bij elkaar, of heb je een rustig interieur waarbij je niet afgeleid wilt worden door de drukke kleuren? Draai je boeken dan om, zodat je naar het binnenwerk van de boeken kijkt. Origineel en een stuk neutraler qua kleur.

5. Op de grond…

Je hoeft jouw boekenstapel echt niet op een tafel te leggen, of bovenop een kledingkast. Zet ze gewoon lekker op de grond, in een vergeten hoekje in huis.

6. … of zwevend

Er bestaan boekenplanken die je zo aan de muur kunt bevestigen, dat het lijkt alsof je boek zweeft. Leg daar nog een aantal andere boeken bovenop, en jouw zwevende boekenstapel is dé eyecatcher in je interieur.

7. Een boekenstapel gebruiken als plantentafel

Boeken en kamerplanten zijn een hele goede combinatie, dus gebruik een stevige stapel boeken eens om je kamerplant op te zetten. Wel even rekening mee houden tijdens het water geven uiteraard, want jouw boeken worden niet blij van een scheutje water.

8. Met een riem eromheen

Ook heel stijlvol: zorg ervoor dat jouw stapel boeken wat beter blijft staan door er een mooie leren riem omheen te knopen. Werkt overigens ook heel goed met tijdschriften.

9. Zet ze schuin neer

Oké, officieel is het geen boekenstapel als je ze schuin neerzet, maar dat neemt niet weg dat het hartstikke leuk staat. Als je niet van rechte boekenstapels houdt, kan je ze uiteraard een kwartslag draaien en ze schuin in je interieur verwerken. Dat staat meteen weer een stuk speelser.

Toch liever je boeken in een kast?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laat je liefde voor boeken zien met een Instagram-waardige boekenstapel
Sluiten