Frederique Rekers
Frederique Rekers Decoratie 6 apr 2021

Z贸 style je perfect jouw boekenplank met planten

Boekenplanken zijn meer dan alleen een plek voor je boeken. Ze geven sfeer aan je huis en met een beetje extra groen cre毛er je zo een hele nieuwe look. Als je jouw boekenplank met groen wilt opvullen hebben we tips bij het stylen van een boekenplank met planten.

Z贸 style je een boekenplank met planten

Bij het stylen van je boekenplank met planten is het goed om rekening te houden met de objecten die er al staan. Maar toch wel het meeste belangrijke: je planten moeten kunnen overleven in je boekenplank.

Kan hij wel genoeg licht krijgen in je boekenplank bijvoorbeeld. Veel om over na te denken en wij helpen je een handje op weg.

Zoek een plek uit voor je planten

De eerste stap voor het stylen van je boekenplank met planten is natuurlijk zorgen voor genoeg plek op deze plank. Zijn er al lege ruimtes of moeten deze gemaakt worden?

Je kan boeken eventueel ook neerleggen in plaats van neerzetten. Bovenop de neergelegde boeken kan je dan een plant plaatsen.

Wil je nog meer ruimte? Overweeg dan om je boekensteunen (als je die hebt) te verwijderen en te vervangen voor een plant. Denk vervolgens na hoeveel planten je kwijt wilt op je boekenplank, heb je genoeg ruimte of moet er nog meer weg of verplaatst worden?

Veel planten zullen een boho uitstraling geven terwijl weinig planten op je boekenplank het juist modern en minimalistisch houden.

Bekijk je voorraad planten

Zet al je potenti毛le boekenkast planten bij elkaar en kijk waarmee je gaat werken. Afhankelijk van de hoeveelheid licht op je boekenplank kan je keuzes gaan maken. Mocht je echt weinig licht hebben op je boekenplank dan is het beter om te gaan voor planten die hier ook echt tegen kunnen.

Voorbeelden hiervan zijn de Calathea Zebrina of een ZZ-plant. Vermijd het liefst ook planten met een donker blad, deze kunnen visueel een zwarte leegte vormen op je boekenplank.

De potten van je planten

Als je nog potten moet aanschaffen voor je planten, overweeg dan om decoratieve potten te kopen. Een keramische pot geeft bijvoorbeeld van zichzelf al een statement af en vormt een krachtige aanvulling op het groen.

Je kan ook spelen met interessante vormen en kleuren. Dit hangt allemaal af van jouw interieurstijl. Houd wel altijd rekening met de groei van de plant, de pot moet de juiste grootte hebben.

De regel van drie

Ok茅 als het goed is zijn de planten uitgekozen en kan je beginnen met het stylen van je boekenplank met planten. Het enige waar je nu nog rekening mee kan houden is de regel van drie. We leggen het voor je uit: houd het streven aan om drie opvallende elementen in 茅茅n frame op te nemen.

Hierdoor cre毛er je samenhang en is het visueel aangenaam om naar te kijken. Zo kan je in je boekenplank rekening houden met dat je kleinere groepen items met z’n drie毛n bij elkaar neerzet.

Combineer verschillende soorten

Planten zijn er in veel verschillende vormen en maten. Speel met de verschillende hoogtes: plaats grotere planten aan de uiteinden van de boekenplank. Hiernaast kan je dan weer kleinere planten plaatsen.

Denk ook aan hangplanten onder aan de plank of mini plantjes bovenop je boeken en om kleine ruimtes op je plank mee op te vullen. Een Philodendron of Hoya Carnosa kunnen bijvoorbeeld langs de plank groeien en een mini cactus plant zal het goed doen om ruimtes op te vullen.

De perfecte boekenplank met planten: gebruik kleuren

Combineer planten met bladeren in verschillende kleuren. Zo cre毛er je diepte en extra aandacht aan de planten op je boekenplank.

Extra tip: plaats afgeknipte stekjes in leuke potjes en plaats deze ook op je boekenplank. Handig voor als je niet zoveel ruimte hebt! Als laatst kan je nog foto’s en persoonlijke details toevoegen aan jouw plank en je groene boekenplank is helemaal ready.

5 toffe tips voor het inrichten van je boekenkast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Z贸 style je perfect jouw boekenplank met planten
Sluiten