Maud van Dijck
Maud van Dijck Shopping 18 okt 2021

6 geweldig leuke boekenkasten voor de leeshoek in de kinderkamer

Zelfs al zijn je kinderen nog niet begonnen met zelf te lezen, een boekenkast staat leuk in iedere kinderkamer. Kinderboeken hebben namelijk ook de leukste covers en kunnen de kinderkamer ook echt wat kleur geven. En als je kinderen wel echte boekenwormen zijn dan kan een mooie leeshoek niet missen.

Richt je kinderkamer dus mooi in en vergeet daarbij niet een boekenkast in de hoek te zetten die je ook weer leuk kan inrichten. De vraag is alleen nog welke kast komt in jouw kinderkamer?

6 boekenkasten voor in de kinderkamer

boekenkast kinderkamer
Bron: Karwei

1. De Tipi

Wij vonden het design van deze Tipi boekenkast heel leuk voor in je interieur én al helemaal voor in de kinderkamer. Stapel de kinderboeken er mooi in op en plaats er een knuffel in voor een toffe look.

Bij Karwei kan je deze Tipi in het wit en betongrijs krijgen voor €199,-.

laiva ikea
Bron: IKEA

2. De LAIVA

Deze ondiepe LAIVA boekenkast is ideaal als je kinderkamer aan de kleine kant is. Daarnaast is het een mooie duurzame optie, want het is gemaakt van gerecycled hout.

Bij IKEA is de LAIVA voor €19,99 te koop.

ikea eket
Bron: IKEA

3. Kastencombinatie EKET

Ook van IKEA is zijn deze leuke wit met roze kastjes die je als boekenkast kan gebruiken. Ze zijn er in verschillende kleurencombinaties dus er zal wel een optie zijn die leuk binnen jouw kinderkamer past. Daarnaast kan je ook de kasten los kopen en zelf een kast in elkaar puzzelen.

Voor €105,- kan je deze EKET kastencombinatie bij IKEA bestellen.

wandrek jysk
Bron: JYSK

4. Wandrek BROBY

Dit leuke kleine wandrek is ook ideaal om niet alleen je boeken in de kinderkamer op uit te stallen, maar ook speelgoed, knuffels of andere accessoires kan je in deze boekenkast stylen. Voor het geval dat je meer plek wilt om dingen kwijt te kunnen dan kan je ook voor de grote BROBY kiezen.

Bij JYSK kan je de kleine BROBY voor €54,99 kopen en de grote voor €84,99.

minerakids bol.com
Bron: Bol.com

5. De Minerakids® Seagull Montessori boekenkast

Ook de Montessori is een kast waar je fijn niet alleen boeken in kwijt kunt. Vooral de onderste laag is ideaal om de autootjes of tractors of zelfs LEGO bouwwerken in neer te zetten.

Bij Bol.com is deze kast voor €69,- te bestellen.

DIY karwei boekenkast
Bron: Karwei

6. DIY boekenkast op wieltjes

Je kan ook nog altijd zelf een boekenkast voor in je kinderkamer maken. Karwei heeft een aanbod aan verschillende toffe DIY’s waaronder deze kast op wielen. Zo kan je hem ook makkelijk naar een andere kamer verschuiven als je je interieur wilt reorganiseren.

Jouw boekenkast binnen een uur opnieuw inrichten? Zo doe je dat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 geweldig leuke boekenkasten voor de leeshoek in de kinderkamer
Sluiten