Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 30 apr 2020

Creatief idee: schilder de achterkant van je boekenkast

Een likje verf hier en daar kan een interieur flink opknappen. Je hoeft niet gelijk groots uit te pakken door het schilderen van al je muren; je kunt ook klein beginnen. De binnenkant van je boekenkast schilderen is bijvoorbeeld een creatief idee om niet alleen je boekenkast op te knappen, maar ook je interieur een vrolijke touch te geven.

Door de achterkant van je boekenkast te schilderen creëer je meer diepte in de boekenkast en in je interieur. Bovendien zorgt het voor een lekker kleurtje en vrolijkheid. Je boekenkast schilderen is een uitstekende manier om je huis een beetje interessanter en dynamischer te maken.

Is het schilderen van de achterkant van je boekenkast teveel werk voor je? Dan kun je er ook voor kiezen om de randen van je boekenkast een likje verf te geven. Ook heel leuk!

De leukste geschilderde boekenkasten

Misschien is het lastig voor te stellen wat we nu eigenlijk bedoelen met het schilderen van de achterkant van je boekenkast. Daarom laten we een aantal toffe voorbeelden zien.

De achterkant van deze boekenkast heeft een rustige blauwe kleur gekregen. Het ziet er fris en vrolijk uit. Op deze manier krijgt de boekenkast een totaal andere uitstraling het interieur.

Zoals je ook hier ziet, is de boekenkast echt een onderdeel van het interieur geworden inplaats van een losstaand meubel. Een boekenkast is meestal erg functioneel en weinig stylish; maar door het kleuren van de achterkant krijgt de kast een nieuwe dimensie.

Hier matcht de kleur ook nog een prachtig met de kleur van de bank, waardoor het helemaal een compleet plaatje is.

Zo’n gekleurde boekenkast is ook een goede manier om te testen of een bepaalde kleur werkt in jouw interieur. Gelijk een muur schilderen in een heftige gele kleur is nogal riskant. Met de kast kun je testen of je het daadwerkelijk een mooie kleur vindt en of het matcht met de rest van je interieur.

Ook heel leuk om de achterkant van je boekenkast te bekleden met gaaf behang. Een goede manier om resten behang te gebruiken; zo hoef je dat niet weg te gooien. Dit maakt je kast vrolijk, voller en uniek.

Inspiratie voor hoe je jouw kast in moet richten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creatief idee: schilder de achterkant van je boekenkast
Sluiten