Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 1 mrt 2020

6 oogstrelende voorbeelden van een op kleur gesorteerde boekenkast

Even kleur bekennen: we zijn gek op regenboog boekenkasten die op kleur gesorteerd zijn. Boekenplanken, maar vooral van die big ass boekenkasten die de hele muur in beslag nemen. Die eenheid zorgt niet alleen voor rust in huis, maar komt ook met een flinke portie vrolijkheid. Wij zochten de mooiste op kleur gesorteerde boekenkasten voor je bij elkaar.

Deze is voor iedereen die ook talloze boeken in de kast heeft staan, maar eigenlijk niet zo goed weet hoe je een boekenkast het beste kunt stylen.

Een op kleur gesorteerde boekenkast in elk interieur

Het fijne van een boekenkast waarin álle kleuren voorkomen: je boekenkast past altijd goed bij je interieur. Op de bovenstaande foto zie je vooral oranje kleuren terugkomen, maar ook het complementaire blauw is terug te vinden. De accentkleur van het interieur zou daarom net zo goed blauw kunnen zijn.


Een regenboog boekenkast tegen een donkere muur

Wil je dat de kleuren van de boeken écht een eyecatcher in jouw interieur worden? Verf dan de muur achter de boekenkast zwart, of ga voor een andere donkere kleur. Daardoor lijken de kleuren nog feller, waardoor ze beter uitkomen.

Enne, zoals je hierboven kunt zien hoeven niet alle boeken rechtop te staan, of juist te liggen. Mix en match het een beetje door elkaar voor een speels effect, da’s juist leuk!

De grote boekenkast met oneindig veel vakken

Heb jij meer vakken dan kleuren van de regenboog in jouw boekenkast? Speel dan met de kleuren door ze niet op volgorde te leggen. Zo krijg je een groen vlak boven rode boeken, en roze boeken naast gele boeken. Juist door alle boeken wél op kleur te sorteren, maar vervolgens de kleuren door elkaar te gooien, krijg je een leuk en speels effect.


Speel met accessoires
Heb je niet genoeg boeken om je hele regenboog boekenkast mee te vullen? Dat is geen probleem – je kunt natuurlijk ook de loze ruimte opvullen met woonaccessoires. Denk aan planten, kaarsen, fotolijstjes of ga voor een opvallend item, zoals de aanhalingstekens in de foto hierboven.

De verticale regenboog

Deze is nog net een tandje extra next level dan de boekenkasten hierboven. In plaats van alle rode boeken netjes bij de rode boeken te leggen (en hetzelfde voor geel, groen, blauw etc.), ben je bij elke rij van de boekenkast weer opnieuw bezig om de regenboog te creëren. Dat vinden we nog eens dedication.

Nog meer manieren om meer kleur in huis te krijgen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 oogstrelende voorbeelden van een op kleur gesorteerde boekenkast
Sluiten