Maud van Dijck
Maud van Dijck Uncategorized 27 nov 2021

Dit Scandinavische interieur heeft een boekenkast waar je jaloers op zal zijn

Vandaag gaan we eens goed rondkijken in een prachtige Scandinavische woonkamer. De grote ramen in dit appartement zorgen voor een licht interieur. Ideaal dus als je lekker op de bank van een goed boek wilt genieten. En met de boekenkast die je in dit interieur vindt, is dat wel een must!

Maar dit interieur heeft meer te bieden dan zijn boekenkast. Naast een wand vol boeken hangen de andere wanden in de woonkamer vol toffe decoraties.

Een Scandinavische woonkamer die straalt

woonkamer lichtinval
Bron: Bolaget

Het eerste wat ons opvalt in dit lichte interieur is de stoel die tegen de muur staat. Wij vinden het design heel tof en het is net wat dit appartement nodig heeft. Het zorgt namelijk voor een mooi contrast tussen al het wit en hout.

Scandinavische stijl
Bron: Bolaget

Een monster van een plant, de Monstera is een echte blikvanger. En door hem op een leuke plantenstandaard te zetten trekt hij nog meer de aandacht. Daarbij hebben ze hem hier letterlijk in het spotlight gezet waardoor deze plant niet anders kan dan je aandacht stelen.

Als je echt dikke pillen van boeken hebt is het ook leuk om er een paar van dezelfde lengte en breedte (maar niet dikte) op elkaar te stapelen en er items op te stylen.

Weet je niet wat voor kunstwerken je aan de muur wilt hangen? Kies voor schilderijen van verschillende groottes en hang ze op dezelfde hoogte op. Zo zal je muur er net iets minder stijf uitzien dan wanneer je schilderijen van dezelfde grootte kiest.

Deze onwijs grote monstera steelt de show in dit mooie appartement

interieur boekenkast
Bron: Bolaget

We wilden toch even inzoomen op deze toffe wanddecoratie. Ook nog een leuk idee: zet een vintage lamp ergens in je moderne interieur voor net wat extra sfeer. Stoelen of lampen zijn de ideale items om in een andere stijl uit te zoeken en deze leuk in je interieur te verwerken.

boekenkast interieur
Bron: Bolaget
scandinavisch interieur boekenkast
Bron: Bolaget

Een wand vol boeken

Iedere book lover wil wel een boekenkast als deze terugzien in hun interieur. Deze boekenkast bestaat eigenlijk uit meerdere open planken wat je zelf ook gemakkelijk in je interieur zou kunnen doen.

Aangezien deze planken aan de zijkant ook open zijn hebben ze bij iedere rand een boekenstapel liggen die als boekensteun dient. Zo heb je ook meteen je boeken niet allemaal recht op een rijtje staan als je dat iets te saai vindt.

6 geweldig leuke boekenkasten voor de leeshoek in de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische interieur heeft een boekenkast waar je jaloers op zal zijn
Sluiten