Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 6 mrt 2020

Jouw boekenkast binnen een uur opnieuw inrichten? Zo doe je dat!

Een open boekenkast in de woonkamer kan ontzettend gezellig staan, maar er kleeft ook een nadeel aan. Een rommelige boekenkast geeft jouw woonkamer een rommelige, onrustige sfeer. Een boekenkast inrichten op de juiste manier kan daarom heel belangrijk zijn. Hoe? We helpen je een handje op weg.

Een boekenkast inrichten in 4 stappen

Stap 1: Doe een stap terug

Letterlijk. Doe een paar stappen terug, en bekijk je boekenkast eens écht goed. Op welk punt is het het meest rommelig? Waar stoor je je aan? Staan de planken te vol, of vind je ze juist te leeg? Waardoor is de boekenkast uit balans? En welke items passen qua kleur niet bij de rest? Neem alles goed in je op.

Je kunt het nog visueler maken door een foto te maken. Da’s sowieso leuk om te doen, zodat je straks een before en after foto hebt om naast elkaar te leggen.

Stap 2: Haal alles leeg

Om volledig met een schone lei te beginnen, is het een goed idee om álle items uit de kast te halen. Op die manier voorkom je dat je alles weer precies zo inricht als je voorheen deed. En wees niet bang: als je een foto gemaakt hebt, kan je aan de hand van de foto altijd nog de spullen weer op de oude plek terugzetten, mocht je dat willen.

Sorteer de boeken en spullen alvast bij het leeghalen van de boekenkast. Leg alle boeken bij elkaar, gooi alle accessoires op een hoop en check welke items je weer terug in de kast wilt hebben. Word je van sommige items niet (meer) blij? Leg deze dan weg, en gebruik ze ergens anders in huis.

Stap 3: Je boekenkast inrichten

Bepaal hoe je de boekenkast wilt inrichten. Zet je de boeken op kleur, op alfabetische volgorde of misschien zelfs achterstevoren? Komen er alleen boeken op de planken, of ook woonaccessoires en planten? Leg de boeken en spullen een voor een op hun nieuwe plek, en sta af en toe even stil om te kijken of de planken nog in balans zijn.

Stap 4: Restylen

De boekenkast inrichten gaat zelden in één keer goed. Ben je nog niet helemaal tevreden? Je kunt je boekenkast altijd nog restylen. Voelt er iets niet goed, maar weet je niet precies wat? Slaap er dan nog een nachtje over. Wedden dat je de volgende dag ineens precies voelt wat er niet klopt?

Helemaal klaar? Maak dan weer een foto, en leg de oude en nieuwe foto naast elkaar. Wat een wereld van een verschil!

Boekenkast inspiratie nodig? Deze interieurs hebben een boekenkast inrichten zeker in de vingers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jouw boekenkast binnen een uur opnieuw inrichten? Zo doe je dat!
Sluiten