Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 15 sep 2020

Budget tip: gebruik een boekenkast als room devider

Vooral als je in een klein appartement woont zonder muren wil je toch wel dat er een bepaalde scheiding is zonder dat je weer muren moet laten bouwen. En daar hebben wij de ultieme budget tip voor: een boekenkast als room devider gebruiken.

De afgelopen jaren is er veel behoefte geweest om open ruimtes te hebben in je woning. Muren in huis werden weggehaald zodat er overal in het huis zonlicht kon komen. Dat is hartstikke fijn, maar we zijn met z’n allen tot de conclusie gekomen dat een ruimte kunnen afschermen soms toch ook wel prettig is. We leren je in dit artikel hoe je dat kunt doen zónder een muur te bouwen.

Een boekenkast als room devider

Creëren van verschillende ruimten

Woon je in een studio of appartement waarin de keuken, slaapkamer en woonkamer zich allemaal in één ruimte bevinden? Boekenkasten zijn de perfecte manier om een ruimte in te delen.

Veel licht in huis is leuk, tot op een zekere hoogte. Wanneer je in je slaapkamer bent wil je toch wat privacy hebben. En dat is makkelijk te creëren met een boekenkast.

Plaats je boekenkast op de plek die je van elkaar wilt scheiden. Hoeft het niet allemaal zo gesloten? Kies dan voor een open boekenkast. Je kan er hier en daar dan nog doorheen kijken maar het scheidt de ruimte wel.

Extra opslagruimte

Ook niet geheel onbelangrijk. De boekenkast scheidt namelijk niet alleen een ruimte, je hebt ook direct extra opslagruimte. Je hebt misschien wel een hoop goede boeken waar je geïnspireerd of gemotiveerd door raakt. Het is zonde om deze boeken ergens onder in een kast te gooien. Uiteindelijk kijk je hier toch niet meer op terug en kun je er ook geen plezier uithalen.

Plaats al je boeken in je boekenkast. Zo blijf je ze zien, wat je ook weer motiveert om te gaan lezen.

Voor als je even iets anders wilt doen Vanavond wéér lezen? 6 andere dingen die je kunt doen als je je verveelt in huis

Statement in je interieur

Een boekenkast op zich is niet saai, maar een boekenkast als room devider gebruiken is al helemaal een statement in je interieur. Je kunt ‘m zo inrichten naar jouw eigen smaak.

Je boekenkast helemaal volzetten kan uiteraard als je genoeg boeken hebt, maar het is geen must. De boekenkast speels inrichten met een aantal boeken en een paar woonaccessoires maakt de ruimte ook direct persoonlijker. Bovendien kun je woonaccessoires vaker vervangen om je interieur gemakkelijk een upgrade te geven.

Lees ook: Dit appartement staat bómvol prachtige woonaccessoires (en is niet rommelig)

> Tip: sorteer je boekenkast op kleur. Het is opvallend maar toch rustgevend om te zien. Lees er hier meer over: 6 oogstrelende voorbeelden van een op kleur gesorteerde boekenkast

Nu de boekenkast staat is het tijd om ‘m goed in te richten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Budget tip: gebruik een boekenkast als room devider
Sluiten