Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 17 apr 2022

4 ideeën om die saaie boekenkast in je interieur wat spannender te maken

Op de Roomed-redactie zijn we gek op een goed boek, maar niet op een saaie boekenkast. Daarom geven we vijf makkelijke tips om je boekenkast een nieuwe look te geven. Leg de focus bijvoorbeeld eens op de achterkant van de kast. Je boekenkast upspicen was nog nooit zo makkelijk.

Het verven of behangen van het achterbord kan al een groot verschil maken. Bekijk onderstaande beelden, laat je inspireren en plan een klus-middag in.

Zó maak je een boekenkast spannend

1. Knalkleur

Kies één pakkende kleur, bijvoorbeeld felgeel, en geef de kamer meteen een zomerse boost. Meer voorbeelden hiervan vind je in dit artikel: schilder de achterkant van je boekenkast.

2. Behang

Een mooi stuk behang doet ook wonderen. Meet de vakken van je boekenkast, knip het behang in de juiste maat, een beetje behanglijm plakken et voila, jouw boekenkast ziet er ineens héél anders uit.

3. Meerdere kleuren

Natuurlijk kan je jouw boeken op kleur sorteren, maar andersom is ook héél leuk. Verf de achterkant van alle vakken in meerdere kleuren voor een regenboogeffect. Houd hierbij de rest van je interieur wel rustig. Zo wordt het een echte eyecatcher.

4. Ton sur ton

Nog een aanrader: verf je boekenkast in dezelfde kleur als de wand waar hij voorstaat. Hierdoor wordt je boekenkast volledig opgenomen in je interieur, en vallen de boeken die er in staan extra op.

Meer artikelen die je als boekenliefhebber wilt lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 ideeën om die saaie boekenkast in je interieur wat spannender te maken
Sluiten