Merve Ozturk
Merve Ozturk Meubels & accessoires 23 dec 2020

Leuk: zo maak je van jouw boekenkast de perfecte Zoom-achtergrond

Tegenwoordig spreken we collega’s, vrienden en zelfs familieleden helaas veel vaker via Zoom dan in real time. Je kent de struggle vast en zeker: waar moet ik zitten zodat ik goed licht én een mooi achtergrond heb? Been there, done that. Eén van de makkelijkste manieren is om voor je boekenkast te zitten.

Wist je dat je meer persoonlijkheid kunt toevoegen aan jouw boekenkast zodat je al jouw Zoom-vrienden jouw favoriete items kunt showen? Vandaag delen we verschillende manieren met je om je boekenkast uniek te decoreren.

Zó kan je jouw boekenkast decoreren

1. Zet je platen in het zonnetje

Het mag dan wel een boekenkast heten, toch is het niet verplicht om er alleen maar boeken in te bewaren. Ben jij fan van platen? Dan kun je er een ultieme platenkast van maken. Plaats je platenspeler in het midden en geef vervolgens ook al jouw platen een plekje.

Je kunt ervoor kiezen om ze te verdelen per categorie, op kleur of per formaat. Op deze manier kunnen jouw collega’s direct zien waar jij in geïnteresseerd bent en dat is veel leuker dan een aantal standaard boeken.

2. Nóg meer ruimte voor je planten

Ben jij een echte plantenmama? Dan is elke lege spot de perfecte plek om er een nieuwe plant neer te zetten, vind je ook niet? Vergeet je vensterbank of vloer. Je boekenkast is ideaal om wat kleinere planten neer te zetten zoals kleine cactussen en vetplanten.

Ook hangplanten zullen het goed doen. Zo maak je jouw boekenkast levendiger én kan je je als planten liefhebber geen betere Zoom-achtergrond wensen.

Tip: gebruik bloempotten met leuke designs en opvallende kleuren om er echt eyecatchers van te maken.

3. Kunst is om naar te kijken

Het vergt enorm veel aandacht, tijd en energie om de juiste kunstwerken te vinden dat in jouw interieur past. Als jij regelmatig kunstwerken in huis vervangt met nieuwe exemplaren (door ze bijvoorbeeld te huren via Swapkunst), is er momenteel geen betere plek om ze tentoon te stellen dan in je Zoom-call.

Lees ook: 4 websites waar je betaalbare kunst vindt (laten we zeggen onder de €50,-)

4. Breng oude herinneringen tot leven

Herinner je die oude tijden nog dat je kon reizen wanneer je maar wilde? Juist ja, je hebt er voor nu alleen nog herinneringen van over. Souvenirs zijn ideaal om je boekenkast mee te decoreren.

Plaats leuke souvenirs en lijst een aantal vakantie kiekjes in. Geloof me, dit zal ervoor zorgen dat je meer motivatie krijgt en lekker aan het werk gaat. Daarnaast is het uiteraard ook een leuke achtergrond voor je collega’s.

5. Creëer de ultieme backdrop

Niet alleen planten helpen je om je boekenkast levendiger te maken. Met wat behang in een leuke kleur of motief maak je een échte eyecatcher van je boekenkast.

Zorg er wel voor dat het weer niet té rommelig wordt door een druk design te kiezen en ook nog eens verschillende decoraties met aparte motieven in je boekenkast te plaatsen. Voor jou is dit misschien niet zo vervelend omdat je er met je rug naartoe zit, maar voor je collega’s kan het wel storend zijn.

6. Combineer verschillende decoraties

Speaking of decoraties. Om wat meer balans te creëren in je boekenkast kun je decoraties gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een aantal boeken netjes in een rij en leg er een paar plat neer. Zet er een gekleurde lege vaas bij, een paar gedraaide kaarsen en leuke potjes waar je kleine spullen in kwijt kan.

Zo heb je niet alleen een achtergrond van boeken, maar maak je jouw boekenkast vele malen interessanter omdat er verschillende items in staan.

7. Heel rommelig? Gebruik manden

Wil je graag losse items in je boekenkast bewaren omdat je er gewoon geen plek voor hebt in de rest van het huis? Gebruik dan vooral manden. In deze manden kun je dan kleine spullen kwijt waarvan je niet wilt dat je collega’s die zien.

Je kan een bepaalde plank gebruiken om alle manden op te zetten, maar je kan ook mixen en matchen. Dit is vooral leuk als je een boekenkast hebt met verschillende vakken. Zo kun je één vak vullen met boeken en een ander weer met manden. Ook dit zorgt namelijk voor een goede balans.

8. Go colorblocking

Een simpele maar effectieve manier om je boekenkast te decoreren is om je boeken op kleur te sorteren. Op deze manier creëer je meer rust in je boekenkast wat ook prettig is voor je collega’s. Bovendien is een op kleur gesorteerde boekenkast alles behalve saai – een ideale Zoom-achtergrond dus.

Nog een ander voordeel aan een op kleur gesorteerde boekenkast is dat je een boek gemakkelijk op dezelfde plek zet waardoor ‘t een hele lange tijd goed opgeruimd blijft.

Meer handige tips voor je boekenkast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Leuk: zo maak je van jouw boekenkast de perfecte Zoom-achtergrond
Sluiten