De beste en allermooiste boeken over planten voor op de koffietafel

We kunnen geen genoeg krijgen van koffietafelboeken. Je weet wel, boeken die niet alleen heel leuk en interessant zijn om te lezen, maar die ook nog eens heel mooi in je interieur staan. Perfect voor op de koffietafel, zeg maar. De onderstaande boeken over planten mogen dan ook echt niet op jouw wish list ontbreken.

We hebben de tofste boeken over planten van dit moment voor je op een rijtje gezet.

interieurboeken planten

Wonderplants 2

Een prachtig koffietafelboek met indrukwekkende foto’s, dat is Wonderplants 2. Het eerste boek uit de serie (genaamd Wonderplants, niet geheel verrassend) hebben we helaas nooit gezien, maar als het tweede boek in dezelfde stijl is doorgetrokken dan zijn het twee boeken die je zeker op je wish list mag zetten.

Wat je kan verwachten van Wonderplants 2? Veel mooie, grote foto’s van indrukwekkende interieurs en nog veel indrukwekkendere planten.

Het boek geeft veel informatie over welke planten je hebt beste kunt kiezen, hoe je die planten moet verzorgen en wat planten doen voor jou en je omgeving. Kortom: een echte must have voor elke plantenliefhebber. En dan hebben we het nog niet eens over de plantenmuur van botanist Patrick Blanc gehad…

En een heel fijn detail: achterin het boek staat het plantenregister. Dat betekent dat daar álle planten die in het boek op de foto staan bij naam genoemd worden. Zo weet je dus precies op welke plant jij hopeloos verliefd geworden bent. Het boek is zijn geld zeker waard!

Wonderplants 2, Irene Schampeart en Judith Baehner | €34,99

interieurboeken boeken over planten

Wonen met planten

In Wonen met planten staat alles over de nieuwste interieurtrend: vetplanten, luchtplanten en cactussen. We leven immers in een tijd waarbij we geen genoeg kunnen krijgen van makkelijke planten.

Na het lezen van Wonen met planten ben je helemaal op de hoogte omtrent deze planten dankzij eenvoudige projecten en stylingideeën. Daarnaast staat het boek bomvol informatie en adviezen over de verzorging van de planten. Zo zorg je ervoor dat jouw urban jungle dus helemaal mooi blijft.

interieurboeken boeken over planten
interieurboeken boeken over planten

Naast informatie over de planten zelf, staan er in het boek ook verschillende leuke DIY’s. Zo kan je met behulp van het boek bijvoorbeeld een tropisch terrarium maken, zoals hierboven te zien is. En daar houden we van: informatie over planten meteen in de praktijk gebruiken.

Wonen met planten, Caro Langton en Rose Ray | €22,50

interieurboeken planten

Prick

We blijven nog even bij hetzelfde onderwerp: cactussen en vetplanten. Met het boek Prick leer je namelijk cactussen en vetplanten uitkiezen, stylen en verzorgen. Want cactussen en vetplanten zijn kleurrijk én betaalbaar, wat willen we nog meer?

Prick is een enorm volledige catalogus van allerlei verschillende cactussen en vetplanten. Bijna het hele boek staat vol informatie over allerlei verschillende plantjes. Als je veel van cactussen en vetplanten houdt, is dit dé guide die je bij de hand moet houden voor een gezonde urban jungle. Ook leren we iets over de geschiedenis en oorsprong van cactussen en vetplanten, waarmee je meteen een flinke portie informatie op je bord krijgt.

De stylingtips in het eind van het boek zijn wat magertjes, het draait in het boek toch vooral om de planten, hun geschiedenis en hoe je ze moet verzorgen. Na het lezen van het boek blijkt in elk geval nog maar eens heel duidelijk dat elke plant anders is, en dat ze ook allemaal een andere verzorging nodig hebben.

Prick, Gynelle Leon | €16,95

How to raise a plant and make it love you back

How to raise a plant and make it love you back heeft niet alleen een stijlvolle cover, maar óók een hele stijlvolle binnenkant. Dit fotogenieke (en Engelse) boekje staat namelijk vol handige informatie én foto’s van de mooiste planten en interieurs. Het boek is ontzettend leuk en speels vormgegeven, wat het een cadeautje maakt om te geven én te krijgen.

De informatie die in het boekje staat is ontzettend handig om een zo fijn mogelijke omgeving voor je plant te creëren, zodat hij mooi kan gaan bloeien. Dat is immers wat je plant ook verdient, toch?

Een plant stekken, een automatisch watersysteem en waarom je moet verpotten: het staat allemaal in het roze boekje. Daarnaast worden ook de meest populaire planten van het moment even onder de loep genomen, waardoor we dingen als standplaats en hoeveelheid water geven te weten krijgen. Als dit niet jouw nieuwe favoriete plantenguide wordt, dan weten we het ook niet meer.

How to raise a plant and make it love you back, Morgan Doane en Erin Harding | €15,50

Leuk, die boeken over planten, maar lees je liever boeken over interieur en design?

Op de boekenplank: het koffietafelboek ‘Volume’ van Patrick Kooiman

Foto’s door Maaike Kooijman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste en allermooiste boeken over planten voor op de koffietafel
Sluiten