Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 28 apr 2021

Groene vingers krijgen? Dat doe je met deze boeken over (moes)tuinieren

Je eigen (moes)tuin onderhouden is leuk maar soms ook moeilijk. Gelukkig hoef je voor een beetje hulp niet ver te zoeken want er zijn vele boeken over tuinieren. De volgende boeken helpen jouw een handje, niemand wordt immers met groene vingers geboren, toch?

Boeken over tuinieren

Tuinieren is door veel mensen (her)ontdekt en deze trend zet door. Er is veel informatie te vinden over het zaaien van de groenten, oogsten van gewassen en het bemesten van je moestuin.

Er komt soms best wel wat kijken als je jouw eigen stukje bloeiende, weelderige natuur creëert. Daarom zijn een paar tips en tricks in vorm van een boek geen overbodige luxe.

Moestuin maandag: hoe kan je jouw moestuin het beste onderhouden?

Tuinieren doe je zo
Bron: Royal Horticultural Society

Boeken over tuinieren: Tuinieren doe je zo

Dit praktische boek deelt de basiskennis die je nodig hebt om de tuin te creëren die je voor ogen hebt. Het boek bevat onder andere maandplanners, plantenwijzers, kleurenschema’s en probleemoplossers.

Moestuin maandag: begin met met de basics met een moestuinkalender


Voor de beginnende tuinier of de gevorderde: met dit boek leer jij in no time hoe je het beste kunt (moes)tuinieren. ‘Tuinieren doe je zo’ kost €30,95.

Duurzaam moestuinieren
Bron: Loethe Olthuis

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

De titel van dit boek zegt denk ik al genoeg. Dit duurzame handboek is speciaal gemaakt voor mensen met drukke agenda’s. De auteur Loethe Olthuis legt in dit boek uit hoe je in tien stappen meer natuur in je tuin of op je balkon kunt creëren.

Het boek is geschreven met het oog op duurzaamheid: door het aanleggen van je eigen natuurtuin maak je jouw leefomgeving namelijk duurzamer, schoner, mooier en groener. Óók als je geen enkele ervaring met tuinieren hebt.

Onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn onder andere: het klimaatbestendig maken van je tuin, bloemen die de meeste insecten trekken, waarom je juist een luie tuinier wilt zijn, ga zo maar door. Het duurzame boek voor de luie tuinier kost €24,99

Low budget moestuin
Bron: Huw Richards

De low budget moestuin

Met een klein budget een moestuin beginnen en onderhouden kan een hele uitdaging zijn. De low budget moestuin van Huw Richards helpt je hierbij. De aandacht ligt vooral op duurzaamheid en het voorkomen van verspilling.

Het boek staat vol met duidelijke foto’s en praktische tips. Het low budget moestuin boek kost je €22,50.

Boek van zaaien tot oogsten
Bron: Hans van Eekelen

Van zaaien tot oogsten

Deze praktijkgids is ideaal voor natuurlijk moestuinieren. Het boek legt helder uit hoe je bekende soorten groenten makkelijk kunt telen, oogsten, bewaren en verwerken. Samen met de zaaiagenda is het een ideale, compacte en overzichtelijke informatiebron.

‘Van zaaien tot oogsten’ van Hans van Eekelen kost €14,95.

Moestuinieren boek
Bron: Jelle Medema

De Makkelijke Moestuin

Jelle Medema schrijft in dit boek alles over hoe je slim, leuk en makkelijk jouw eigen moestuin kunt beginnen. Dit boek is perfect voor als je bang bent dat jouw moestuin niet gaat lukken of als je denkt dat het niet bij je past.

Jelle vertelt over het boek: “ik ga je niet alleen inspireren, maar ik ga het je écht leren”. Dit doet hij onder andere met een stap voor stap begeleiding voor 33 basisgroenten, zodat het zeker niet fout kan gaan. De makkelijke moestuin kost €25,-.

Dit zijn de makkelijkste groenten om te verbouwen in je eigen moestuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bol.com

Reageer op artikel:
Groene vingers krijgen? Dat doe je met deze boeken over (moes)tuinieren
Sluiten