Maud van Dijck
Maud van Dijck Boek 3 nov 2021

Leesvoer – 9 toffe interieurboeken die afgelopen jaar uitgekomen zijn

Kerst en Sinterklaas komen er weer bijna aan, dus is het de tijd voor cadeaus. Daarom kozen wij onze 9 favoriete interieurboeken die afgelopen jaar zijn verschenen voor je uit. Leuk om als cadeau te geven, maar ook zeker te gek voor jezelf.

Misschien is het zelfs wel een idee om een van deze boeken juist cadeau te vragen voor de feestdagen.

9 interieurboeken uit 2021

vintage interieur
Bron: Boekhandel Douwes

1. Vintage + interieur

Voor alle vintage liefhebbers is dit interieurboek een must om op je Secret Santa 2021 lijstje te zetten. Journalisten Chris Muyres en Eveline Stoel laten in samenwerking met fotograaf Caroline Coehorst en stylist Anne-Marie Rem ons een boek vol prachtige interieurreportages zien.

Je kijkt je de ogen uit met de vintage binnenkijkers in dit boek in allerlei woonstijlen. Je kan Vintage + interieur voor €35,- kopen bij Boekhandel Douwes.

Volgens Reliving worden dit dé vintage interieurtrends van 2022

hip & trendy macrame interieurboek 2021
Bron: Bol.com

2. Hip & trendy macramé

Dit boek is eigenlijk in 2020 uitgekomen, maar dat was het Franse origineel. Sinds begin 2021 is het ook in het Nederlands te verkrijgen. Het boek staat vol met leuke DIY projecten en knooptechnieken om macramé handwerkjes te maken.

Wil je dus voor een bohemian interieur gaan, dan wil je misschien eerst leren knopen van auteur Tiphaine Neirynck-poitou. Op Bol.com kan je Hip & trendy macramé voor €16,95 kopen.

the good plant
Bron: Bruna

3 The good plant

Plantenboeken kunnen niet missen tussen de interieurboeken van 2021. Dit plantenboek helpt je om je eigen woning duurzamer te maken met praktische tips van Margo Togni. Naast tips om langer van je planten te genieten laat ze ook ondernemers uit de plantenwereld aan het woord en deelt ze nieuwe groene ontwikkelingen. The good plant kost €22,95 en is bij Bruna te koop.

krijg nou groene vingers
Bron: Bol.com

4. Krijg nou groene vingers!

Ja, nog een plantenboek! Want zeg nou zelf wie wil nu niet dat zijn huis er fris en groen uitziet. Zelfs voor de plant killers is dit een boek volgens auteur Flora Huisman dat zal laten zien dat er altijd een plant is die bij je past. Voor €17,95 kan je Krijg nou groene vingers! bestellen bij Bol.com.

nieuwbouw handboek
Bron: Bol.com

5. Het Nieuwbouw Handboek

De woningmarkt staat op springen, dus we verwachten dat deze handleiding wel van pas kan komen voor een aantal van jullie. Marije Duijn sleept je gedetailleerd mee door alle stappen van wonen in nieuwbouw. Zodat je van je nieuwe huis een thuis kan maken. Voor €23,95 staat Het Nieuwbouw Handboek te koop bij Bol.com.

thuis best
Bron: Bruna

6. Thuis Best

Deze maand komt dit boek nog uit, dus je zal nog even moeten wachten voor je samen met Leonie Hendrikse en Froukje de Both een interieur kan creëren dat bij je past. Met interieurboeken zoals deze kan je namelijk volop inspiratie opdoen voor 2021 en staan er genoeg tips in om je eigen interieur te veranderen in een droominterieur. Thuis Best kan je al voor €27,99 reserveren bij Bruna.

homemade huisparfum
Bron: ReadShop

7. Homemade huisparfum

Sfeervolle huizen creëer je met heerlijke geuren. Lesley Bramwell zal je helpen de juiste geur per ruimte in huis te kiezen. Je kan Homemade huisparfum bij Readshop.nl voor €22,50 bestellen.

de jungletuin interieurboek 2021
Bron: Bruna

8. De jungletuin

Dit tuinboek zal je helpen om jouw tuin in een oase te veranderen. Vol met inspiratie zit dit boek voor een exotische jungle look voor je eigen tuin. Philips Oostenbrink legt daarbij uit hoe je het beste je planten kunt combineren en geeft een lijst met meer dan 100 jungleplanten om uit te kiezen. De jungletuin is bij Bruna verkrijgbaar voor €29,99.

interieurboek diy 2021 happy outdoor living
Bron: Happyhandmadeliving.nl

9. Happy Outdoor Living

Voor de doe-het-zelvers hebben we tenslotte nog dit DIY interieurboek met de leukste ideeën voor 2021. Blogger Lisanne Multem heeft een nogal zomers boek geschreven dat vol staat met haakwerken (waar je voor de winter wel zoet mee bent) die worden afgewisseld met lekkere drankrecepten. Happy Outdoor Living kan je op Happyhandmadeliving.nl zo bestellen voor €24,99.

DIY time: 9 toffe dingen die je met IKEA’s boekenkast BILLY kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leesvoer – 9 toffe interieurboeken die afgelopen jaar uitgekomen zijn
Sluiten