Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 11 jun 2020

Zo kan je het beste je boeken inpakken als je gaat verhuizen

Voor een echte boekenliefhebber is het tijdens het verhuizen altijd een extra uitdaging om je geliefde boeken op een goede manier te verhuizen. Boeken zijn niet licht en je wilt ze ook niet beschadigen. Je boeken inpakken moet je dus op de beste mogelijke manier doen. Wij helpen je daar een handje bij.

Een scheur in de bladzijdes of een vouw in de kaft; je hebt het liever niet. Natuurlijk zijn boeken gebruiksvoorwerpen, maar ze staan in je boekenkast om gezien te worden. Gelukkig kun je veel doen om te voorkomen dat ze beschadigen tijdens de verhuizing.

Boeken inpakken doe je zo het beste

De juiste dozen

Zorg dat je goede stevige dozen gebruikt voor je boeken inpakken. Er bestaan genoeg smallere verhuizendozen die speciaal voor boeken gemaakt zijn. De onderkant is hier extra stevig zodat die niet onder het gewicht van de boeken kapot gaat.

Daarnaast is het ook handig om de boeken liggend in te pakken met de grotere boeken aan de onderkant zodat die als extra fundament dienen.

Vul lege plekken

Het is belangrijk om geen lege plekken tussen de boeken te laten. Anders gaan ze schuiven en dit kan voor vervelende beschadigingen zorgen.

Gebruik zachte paperback boeken tussen de andere boeken om die gaten op te vullen. Je kunt er ook voor kiezen om proppen kranten of papier te gebruiken als opvulling. Geen papier bij de hand of wil je liever geen papier verspillen? Gebruik dan kleding of theedoeken als opvulling.

Extra voorzichtig met gevoelige boeken

Heb je in je boekenkast speciale edities staan of hele oude boeken die gevoeliger zijn? Pak ze dan extra in met (zuurvrij) papier om ze te beschermen. Ook kun je ervoor kiezen om in de binnenkant van de doos zachte doeken neer te leggen. Zo beschadigen boeken minder snel wanneer ze heen en weer schuiven in de doos.

Meer tips voor verhuizen nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo kan je het beste je boeken inpakken als je gaat verhuizen
Sluiten