Alternatieven voor de standaard boekenkast in huis

Alternatieven voor de standaard boekenkast in huis

Mocht het je nog niet opgevallen zijn: bij Roomed zijn we gek op boeken. Sterker nog, we hebben in samenwerking met Mendo ons eigen boek gemaakt (check alles daarover hier)! Maar als je dan zo’n mooi koffietafelboek koopt, waar zet je hem dan neer? In de boekenkast?

Dat kan origineler! Wij hebben een paar alternatieve manieren om boeken in je interieur te gebruiken of ten toon te stellen voor je op een rij gezet. Watch and learn!

Norm Architects

Plankjes
Wie zegt dat boekenkasten altijd diep moeten zijn? Ook dunne plankjes zijn een prima manier om je boeken uit te stallen. Zo kun je ze zelfs ‘open’ neerzetten, zodat je favoriete pagina altijd zichtbaar is in je interieur.

Kathy Kuo Home

Meubels
Oké, je mooiste koffietafelboek gebruik je natuurlijk niet als ondersteuning… Dat is een beetje zonde. Maar we hebben vast allemaal wel een stapel magazines over die we eigenlijk nooit meer lezen. Leg er een plank op en je hebt binnen no-time je eigen bankje gecreëerd. Daar kun je dan vervolgens je mooie boeken die gezien mogen worden weer op leggen.

>> Inspiratieboost: zo style je het voeteneind van je bed

Crosby Studios

Bijzettafel van magazines en boeken
Een krukje in huis is handig en stijlvol. Zet er een schilderij op, een grote, groene plant of een mooi kussen. Zo’n krukje maak je zelf heel handig met een stapel magazines. Het ziet er niet alleen nonchalant, maar ook heel stylish uit. Je kunt een stapel magazines ook als nachtkastje gebruiken, zoals ook wordt gedaan in deze mooie studio.

Jonas Berg

Ophangen
Doe eens gek en hang je boeken en tijdschriften op! Zeker als ze een mooie kaft hebben is dit een goede optie. Je creëert er een soort originelere versie van een gallery wall mee!

Jonas Berg

Als decoratie-item

En last but not least: boeken zijn natuurlijk ook gewoon al heel mooi van zichzelf en verdienen een goede plek in je interieur. Ze kunnen ervoor zorgen dat dat ene hoekje toch net even wordt opgevuld, een leeg plekje bij de vensterbank wat spannender wordt en je kunt met boeken ook heel gemakkelijk je overige accessoires layeren.