Handig: met deze doodsimpele hack wordt bloemschikken écht een eitje

Bij de bloemist om de hoek ziet het er altijd zo gemakklijk uit, maar eigenlijk is bloemschikken helemaal niet makkelijk. Als jij thuiskomt met mooie bloemen, lukt het je eigenlijk nooit om daar een écht mooi boeket van te maken. Herkenbaar? Dan kan deze hack nog wel eens helpen.

Je hoeft voor deze hack niets extra’s in huis te halen, want we durven te wedden dat je dit allang in huis hebt. Naast een vaas en een verse bos bloemen heb je namelijk alleen maar plakband nodig.

Bloemschikken met een raster van plakband

Met hulp van een beetje plakband wordt bloemschikken écht een eitje. De struggle van bloemen die niet op hun plek blijven staan is met deze hack namelijk volledig verleden tijd.

Nee, je hoeft de bloemen niet aan elkaar te plakken. Het is nog veel simpeler: met stroken plakband maar je een raster over de vaas. Als je gewoon doorzichtig plakband gebruikt, zie je daar uiteindelijk helemaal niets meer van.

Maak eerst even de randen van de vaas goed schoon (en vetvrij!), zodat de plakband goed blijft plakken aan de rand van de vaas. Maak een rooster van stukken plakband waarbij je gaten van ongeveer 1 x 1 centimeter overhoudt. Hier komen straks de bloemen in te staan. In de onderstaande YouTube video zie je precies wat we bedoelen:

YouTube

How to arrange a bouquet of flowers in a large vase. Handy trick to help you achieve a full looking display. Stop your flowers falling over and slumping with this clever tip. Perfect for a large vase and just in time for Valentines day.

Wij zijn helemaal overtuigd. Vanaf nu maken we al onze boeketten met behulp van dit handige plakband rooster. Da’s nou een bloemschik tip waar we echt iets aan hebben, we hadden nooit verwacht dat bloemschikken zó makkelijk zou kunnen zijn.

Meer lezen over bloemschikken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig: met deze doodsimpele hack wordt bloemschikken écht een eitje
Sluiten