Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 10 mei 2020

Maak zelf een elegante bloempot met gezicht met deze goedkope DIY

Het is je vast niet ontgaan: een bloempot met gezicht in huis is helemaal hot. Je kunt natuurlijk naar de winkel om een nieuw exemplaar aan te schaffen, maar zo’n elegante bloempot kan je ook gemakkelijk zelf maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze extreem goedkope DIY zelf maakt.

Deze DIY is leuk, gemakkelijk en stijlvol. Ook een leuk project om met kinderen op te pakken, om zo alle bloempotten in huis te versieren.

Zelf een bloempot met gezicht maken

Dit heb je nodig voor een elegante bloempot met gezicht:

– Bloempot
– Boetseerklei
– Secondelijm
– A4’tje
– Potlood

Als je een oude bloempot voor de DIY gebruikt en nog secondelijm in huis hebt, hoef je alleen maar boetseerklei aan te schaffen voor deze DIY. Ik kocht mijn grijze boetseerklei bij de Action voor slechts €1,35. Dat is nog eens een goedkope Do It Yourself.

Stap voor stap

Voordat je aan de slag kunt met het maken van een gezicht voor je bloempot, is het handig om te weten wat voor soort gezichtje je wilt maken. In welke stijl moet het gezicht zijn? Laat je fantasie de vrije loop, of kijk voor inspiratie eens op Pinterest. Pinterest staat vol met toffe ideeën waar jij ook mee aan de slag kunt. Een goed keyword is ‘bloempot gezicht’

Heb je een keuze gemaakt? Pak dan het A4’tje en het potlood erbij. Gebruik je bloempot om de maat van de bloempot af te tekenen. Dit doe je door de zijkant van de bloempot op het A4’tje te leggen, en een streep aan de onder- en bovenkant te zetten. Binnen deze lijnen teken je jouw gezicht.

Het maakt niet uit als je eerste schets niet lukt – ik heb er ook een aantal pogingen over gedaan totdat ik tevreden was. Nu kan je je ontwerp nog veranderen, dus ga door totdat je volledig tevreden bent.

bloempot met gezicht maken diy
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

De volgende stap is het werken met boetseerklei. Breek een klein stukje af, rol de klei tot een lange sliert, en gebruik je A4’tje met tekening als ondergrond. Maak met de boetseerklei elk lijntje dat je getekend hebt na. Je kunt de klei gewoon op de tekening laten liggen als leidraad.

Gebruik je een ronde pot? Leg dan als je klaar bent de nog natte boetseerklei op de pot om te drogen. Het is lastig om straks een loodrecht gezicht op een ronde bloempot te plakken. Door de klei op de pot te laten drogen, krijg je meteen een ronding in de klei.

Zorg ervoor dat de klei volledig droog is voor de volgende stap – ik heb mijn boetseerklei 24 uur laten drogen.

Als de klei volledig uitgehard is, is het tijd om de secondelijm erbij te gebruiken. Met een paar druppels secondelijm op de achterkant van je boetseerklei bevestig je het gezicht stukje voor stukje op de bloempot. Even goed laten drogen, en jouw nieuwe bloempot met gezicht is ready to use. Een leuke plant erin, en je hebt zelf een elegante toevoeging aan jouw interieur gemaakt.

bloempot met gezicht maken diy
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Meer DIY’s om mee aan de slag te gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak zelf een elegante bloempot met gezicht met deze goedkope DIY
Sluiten