Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 9 nov 2020

Breng een oase aan rust in huis met de bloemen en plantentrends van 2021

In deze gekke tijd leven we in een chaotische wereld en ervaren veel van ons meer druk dan normaal. We weten ondertussen dat verschillende bloemen en planten goed voor je gezondheid zijn, en dat is genoeg reden om je omgeving te transformeren tot een bloemen en planten retreat. Om direct je interieur een upgrade te geven doe je dat uiteraard met de bloemen en plantentrends van 2021.

Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl hebben onlangs een trendcollectie uitgebracht. De Inner Retreat Trend Collectie helpt je om even op te laden, omringd door groen, in een oase van prachtige bloemen.

Dit zijn de bloemen en plantentrends van 2021

De Inner Retreat trend draait vooral om rust, en daar zorgen warme kleuren met rijke structuren voor. Pastelkleurige bloemen en planten met prachtige vormen zorgen voor een oase aan rust in huis. Laten we snel een kijkje nemen naar alle bloementrends voor 2021.

bloemen en plantentrends 2021
Bron: Gardeners
Bloem anthurium
Bron: Gardeners
bloem cymbidium 2021
Bron: Gardeners

Van boven naar onderen: gipskruid, anthurium en cymbidium

Onmisbare bloemen in 2021

Romantische bloemen met mooie vormen en kleuren zullen onmisbaar worden in huis. Denk aan een transparante vaas met aparte vormen en een paar takjes gipskruid. Dit zal je interieur al enorm opleuken en iedere keer dat je ernaar kijkt wordt je er weer vrolijk van.

Dat is uiteraard nog niet alles. Ook de cymbidium, anthurium, anjer, chrysant en snijheesters gaan we regelmatig tegenkomen. Er ligt namelijk een focus op bloemen en planten met een geneeskracht. Wist je dat de chrysant (volgens een eeuwenoud Chinees geloof) geluk en vrede in huis brengt? En dat de varen helpt bij het zuiveren van de lucht? Met deze bloemen en plantentrends brengen we stabiliteit en positiviteit in ons huis.

Lees ook: Flower power: van déze prachtige bloemen kan je het langst genieten

Plantentrend 2021
Bron: Gardeners
bloemen en plantentrends 2021
Bron: Gardeners
Varens plantentrend
Bron: Gardeners

Van boven naar onderen: orchidee, beaucarnea, varens

Deze kamerplanten mogen niet missen in je interieur

We gaan door naar de geweldige plantentrends voor 2021. De planten die we regelmatig gaan zien zijn de beaucarnea (waarmee je jouw huis direct omtovert tot een tropisch oerwoud), de schlumbergera (die behoort tot de cactusfamilie), vetplanten succulenten en kalanchloë, kleurrijke orchideeën en uiteraard mooi gevormde varens.

Bloemen en planten geven ons dit ontspannen gevoel, kalmeren ons gestreste zenuwstelsel en stellen daarnaast onze geest gerust.

Meer trends in 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Breng een oase aan rust in huis met de bloemen en plantentrends van 2021
Sluiten