Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 3 aug 2021

Houd je bloemen fris en fleurig met deze 6 TikTok tips

Laatst een mooi boeket ontvangen of jezelf getrakteerd op een bos bloemen? Natuurlijk wil je er wel voor zorgen dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Tips om lekker lang van jouw bos bloemen te genieten, vonden we op TikTok.

Wij hebben de beste tips van de TikTokker @AnnaTheFlorist uitgekozen, maar we raden het jullie aan ook eens naar haar andere video’s te kijken.

6 TikTok tips om je bloemen mooi te houden

1. Ververs het water regelmatig

Het verversen van het water is belangrijk om ervoor te zorgen dat je bloemen fris eruit blijven zien. In oud water nemen de bacteriën toe die de bloemen aantasten. Vervang het dus eens in de twee dagen en je kunt het langst van je arrangement genieten.

Hebben: deze bloemen blijven het langste mooi

2. Verwijder de bladeren

Naast de losse bladeren die in het water drijven, kunnen het beste alle bladeren onder de waterlijn verwijderd worden. Door deze weg te halen kunnen ook hier geen bacteriën ophopen en is de kans kleiner dat de stengels gaan rotten, waardoor je boeket langer vers zal lijken.

3. Trim de stengels en laat ze niet de bodem raken

Snijd stengels altijd diagonaal af, zodat ze een groter oppervlak hebben om het water mee op te nemen. Met het snijden van de stengels voorkom je meestal al dat de stengels te lang zijn en deze tegen de bodem aan drukken. Je wilt niet dat ze de bodem raken voor dezelfde reden dat je ze knipt: ze moeten gemakkelijk het water op kunnen nemen.

Heb je moeite met de stengels op de juiste lengte te knippen? Kijk dan kort naar de volgende TikTok video.

4. Besproei de bloembladeren

Sommige soorten bloemen hebben veel water nodig. De Hortensia is een van die bloemensoorten die het fijn vindt om veel water op te nemen. Daarnaast als je ze de versheid echt wilt behouden, kun je het beste de bloembladeren ’s avonds ook nog even besproeien met een benevelaar. Hortensia’s nemen namelijk ook vocht op door de bladeren.

5. Bundel je bosje bloemen

Niet alleen ziet het bundelen van bloemen er leuk uit, het maakt het ook gemakkelijker om even het water in de vaas te vervangen. Verder voorkom je eerder dat jouw goed gestylde bos bloemen uitzakt. Het zou jammer zijn als de bloemen net niet meer zo zitten zoals je bedacht had.

6. Gebruik een schone vaas

Voordat je de bloemen al in je vaas onder water hebt staan, moet je altijd even voor gebruik je vaas checken en zo nodig een schoonmaakbeurt geven. Anders komen er meteen bacteriën in je schone water, wat nogal zonde zou zijn!

Veldboeket uit eigen tuin plukken? Deze 6 wilde bloemen groeien makkelijk

pinterest tiktok bloemen mooi vazen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Reageer op artikel:
Houd je bloemen fris en fleurig met deze 6 TikTok tips
Sluiten