Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 9 sep 2020

Flower power: van déze prachtige bloemen kan je het langst genieten

Een mooie bos bloemen kan een statement maken in je interieur. Je wilt het liefst bloemen die lang goed blijven. Je kunt een kant en klaar boeket kopen, maar je kunt ook gemakkelijk zelf een boeket samenstellen. Helaas verwelken bloemen sneller dan dat je gedacht had. Als je een bos verse bloemen koopt, wil je dat ze zo lang mogelijk mooi staan.

Om de paar dagen een nieuwe bos bloemen kopen is niet iets waar iedereen op staat te wachten. Dat hoeft ook niet meer. Wij hebben uitgezocht welke bloemen het langste goed blijven om je interieur mee op te vrolijken.

Deze bloemen blijven het langste goed

Lelies

Lelies staan bekend om hun grote bloembladen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en blijven zeker twee weken mooi staan. Deze bloemen zijn ook ideaal om er een volumineus veldboeket van te maken.

Anjers

Deze ronde, stevige bloemen gaan ruim drie tot vier weken mee. Het belangrijkste voor deze prachtige bloem is dat het water regelmatig vervangen moet worden. Anjers moeten namelijk in aller tijden schoon water hebben. Het mooie aan anjers is het feit dat ze beschikbaar zijn in enorm veel kleuren (zelfs met een ombré-effect, hoe vet is dat?).

Heb je een andere favoriet die wat minder lang goed blijft? Met deze tips zorg je dat je ze langer vers houdt 6 tips om zo lang mogelijk van je bos bloemen te genieten

Rozen

Misschien wel de meest bekende bloemen ter wereld: prachtige rozen. Je hebt ze tegenwoordig in élke kleur die je maar kunt bedenken en er bestaan zelfs rozen die wel jaren goed blijven. Bovendien zijn ze het hele jaar verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je de rozen die je hebt afgerekend binnen twee uur in een vaas met water hebt staan.

Tip: controleer elke dag of je rozen nog genoeg (schoon) water hebben en vul zonodig bij.

Virburnum

Het is bijna tijd voor de virburnum, ook wel bekend als de ‘sneeuwbal’. Deze ronde, volle bloem is verkrijgbaar vanaf december tot medio mei. Om extra lang te genieten van deze bloem, dien je hem extra schuin af te snijden en met voeding in goed lauwwarm water te zetten. De bloem zuigt al het water op, waarna je de prachtige forse bloemen kunt samenvoegen met andere bloemen voor een oogverblindend boeket.

> Met deze tips en inspiratie stel je zelf het perfecte veldboeket samen

Chrysanten

Deze populaire bloemen heb je (behalve in blauw en paars) in elke kleur van de regenboog. Je hebt veel verschillende vormen: grootbloemige, kleinbloemige, troschrysanten en noem maar op. Helemaal mooi: chrysanten blijven wel drie weken mooi en behouden hun kleur ook goed.

Freesia

Last but not least. Freesia’s. Deze bloemen bestaan wederom in ontzettend veel verschillende kleuren, die je ook makkelijk kunt combineren. Een feestje om te zien dus. Ook laten freesia’s een subtiel vleugje parfum achter, waardoor je huis ook direct heerlijk ruikt.

Kan je niet wachten om deze bloemen in huis te hebben? Bestel ze gelijk Bloemen bestellen en laten bezorgen kan bij déze websites

Voor als je (net zoals ons) geen genoeg kan krijgen van fleurige bloemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flower power: van déze prachtige bloemen kan je het langst genieten
Sluiten