Deze bloembollen kun je nú planten, om in de lente kleur in de tuin te hebben

De zomer is voorbijgevlogen. Er vallen dagelijks herfstbladeren op de grond en je tuin ziet er waarschijnlijk niet zo kleurrijk meer uit. Niet getreurd, er zijn namelijk een aantal bloembollen die je nú kunt planten om tijdens de lente weer te kunnen genieten van een tuin vol mooie bloemen.

Dus trek wat oude kleren aan, pak je tuingereedschap er weer bij en maak je klaar voor een middagje in de tuin.

Een kleurrijke tuin tijdens de lente dankzij deze bloembollen

1. Krokussen

Deze beauty’s zijn een van de eerste bloemen die na de koude winter uit de grond komen. Ze worden slechts vier centimeter lang en hebben prachtige kleuren. Krokussen zijn dan ook ideaal om lege plekken in je tuin mee op te vullen.

Let er wel op dat je de juiste bloembollen koopt. Krokussen die je nu kunt planten zijn ‘herfstkrokussen’. Plant de bollen drie centimeter diep en drie centimeter uit elkaar, ze zien er namelijk het leukst uit als ze in groepen worden geplant. Plant de krokussen op een plek waar veel zonlicht valt, zodat ze goed kunnen groeien.

2. Irissen

Irissen zien er niet alleen leuk uit, het is ook een bloem die meer dan 300 soorten heeft om uit te kiezen. Deze bloembollen kun je het beste begin oktober planten, voordat het ‘s nachts kouder wordt dan 10 °C.

Ook de iris houdt van zon, maar absoluut niet van natte grond – de wortels zullen dan snel gaan rotten. De iris bloembollen moeten in brede, ondiepe gaten worden geplant, met een gatgrootte van ongeveer 25 cm breed en 10 cm diep.

Lees ook: Met deze prachtige lentebloemen haal je meteen het voorjaar in huis

3. Narcissen

En dan komen we bij de narcissen. Bij het zien van deze bloemen weet je direct dat de winter voorbij is. De meest voorkomende soort is de Dutch Master (je weet wel, die ene gele), maar je hebt narcissen in honderden verschillende soorten en kleuren.

Ook voor de narcis geldt het volgende: veel zon, geen natte grond (het lijkt wel een trend hè?). Volle zon helpt de narcissen met groeien als de lente komt.

Tip: al deze mooie bloemen staan ook superleuk als je ze door elkaar plant. Zo creëer je ook weer variatie in kleur en soort in je tuin.

> Houd je tuin groen en mooi met de do’s en don’ts van de planten in de tuin water geven

Voor als je meer wilt doen in de tuin tijdens de herfst

Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze bloembollen kun je nú planten, om in de lente kleur in de tuin te hebben
Sluiten