Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 16 nov 2017

Favoriet op de redactie: de bloeiende kamerplant Medinilla Magnifica

Wat mij betreft kan een interieur niet zonder verse, geurende bloemen – het liefst in de vorm van een speels veldboeket. Zonde alleen dat ze zo snel weer verwelken. Wil jij ook langer kunnen genieten van bloemen in huis? Ga dan voor een bloeiende kamerplant. Maak daarom kennis met mijn nieuwste favoriet: de roze Medinilla Magnifica.

Ga je liever voor een meer klassieke variant? Voeg dan een vleugje kleur toe met de Hortensia.

Skona Hem
Elle decoration

Zonaanbidster

Ik ben verliefd op de volle, roze bloemen. Ze mogen dan wel hangen, maar zorgen voor alles behalve een droevig sfeertje. De Medinilla Magnifica voegt een vleugje vrouwelijkheid en romantiek toe aan je interieur.

De fraaie, grote trossen bloemen van kunnen maandenlang bloeien. De plant heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat er geen laagje achterblijft in de pot. De beste standplaats? Deze beauty houdt van een fijn plekje met voldoende licht. Daarom kun je ‘m het beste aanschaffen tussen januari tot en met oktober, zodat je zo’n 8 tot 16 weken van kan genieten van de kamerplant.

Coco Kelley

In de winter: de Medinilla Dolce Vita

Maar wat als je in de wintermaanden deze romantische, roze trossen in huis wil halen? No worries, er is een telg in de Medinilla-familie die minder zonlicht nodig heeft: de Medinilla Dolce Vita. Dit soort is makkelijker te verzorgen en bloeit jaarrond zo’n 10 tot 18 weken.

Meer verzorgingstips vind je hier.

Meer planten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Favoriet op de redactie: de bloeiende kamerplant Medinilla Magnifica
Sluiten