Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 7 mei 2020

Ongelukje? Bloedvlekken verwijderen doe je zo het beste

Niet een heel fris verhaal dit, maar we hebben allemaal wel eens last van vervelende bloedvlekken. Kinderen hebben vaak bloedneuzen die niet willen ophouden, maar ook de tijd van de maand voor vrouwen kan soms voor vervelende vlekken zorgen op je lakens of matras. Bloedvlekken verwijderen doe je zo.

Bloedvlekken zijn vaak vervelend en hardnekkig als je niet weet hoe je er mee om moet gaan. Toch zonde als je prachtige witte lakens van die vieze roodbruine vlekken hebben.

Bloedvlekken verwijderen doe je zo

Koud water

Het belangrijkste: verwijder bloedvlekken met koud water. Warm water zorgt ervoor dat het bloed gaat stollen en daardoor is het nog lastiger weg te halen.

Wanneer je de bloedvlek hebt ontdekt, is het zaak de vlek zo snel mogelijk te verwijderen. Dep de vlek zachtjes met een doekje met koud water. Teveel water en harde wrijving kunnen ervoor zorgen dat de plek alleen maar groter wordt.

Middelen om te gebruiken

Voor het schoonmaken van bloedvlekken kun je meerdere middelen gebruiken. Het middel dat het meest wordt aangeraden, is waterstofperoxide. Dep een klein beetje waterstofperoxide op de bloedvlek, wacht tot het is ingetrokken en maak daarna nog extra schoon met koud water.

Wees wel voorzichtig met het gebruik van waterstofperoxide; het kan namelijk gevoelige stoffen en spullen aantasten. Test daarom voor gebruik voorzichtig op een plekje van een meubel of stof dat je niet goed kunt zien. Lees dit voordat je aan de slag gaat met waterstofperoxide.

Geloof het of niet, maar ook tandpasta werkt goed tegen bloedvlekken. Gebruik dit vooral op spullen die je later kunt wassen in de wasmachine; anders blijft de geur van tandpasta hangen. Wrijf de tandpasta op de bloedplek, laat de tandpasta opdrogen en spoel vervolgens af met koud water.

Zit er vers bloed op een gevoelige stof zoals zijde? Gebruik dan flink wat zout met water en wrijf voorzichtig op de bloedvlek. Spoel vervolgens ook weer voorzichtig af met koud water.

Gewoon wassen

Na het behandelen van de bloedvlek, is het altijd een goed idee om je lakens, dekens en kussenslopen nog een keertje extra te wassen in de wasmachine met normaal wasmiddel. Draai je was koud om ervoor te zorgen dat de vlekken er helemaal uitgaan.

Meer schoonmaaktips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Ongelukje? Bloedvlekken verwijderen doe je zo het beste
Sluiten