Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 8 apr 2017

5 tips om van je huis je ultieme ‘happy place’ te maken

Ben jij eigenlijk écht blij in huis? Of erger je je vaak aan kapotte spullen, een berg afwas of te weinig ruimte? Het is belangrijk om van je huis je thuis te maken. En dan kan al met een paar handige tips en tricks!

En deze zetten wij met liefde voor je op een rijtje. Ga je spullen en je interieur eens na: heb jij alles in huis voor die ultieme home sweet home feeling?

1. Rommel is niet erg
Voor de minimalistische en opgeruimde mens onder ons is dit vaak een lastig puntje. Maar echt niet alles hoeft spik en span te zijn! Dit is zelfs vrijwel onmogelijk. Daarbij komt dat het een hoop stress met zich mee brengt – iets dat je niet nodig hebt in je eigen ‘happy place’! Probeer af en toe je opruim-woede los te laten en bedenk je dat een huis is bedoelt om erin te leven. Daar hoort nou eenmaal soms wat rommel bij!

>> Laat je hier inspireren voor een nonchalante ‘messy’ look!

2. Show your hobbies
Houdt je van surfen? Van eten? Van shoppen? Of knutsel je vaak? Pas je interieur erop aan! Dit kan op ontelbaar veel manieren. Hang fotolijsten op met betrekking tot je favoriete bezigheden, maak je eigen werkplekje, koop het allermooiste servies waarmee je je culinaire creaties zo goed mogelijk laat uitkomen, en ga zo maar door.

3. Afdankertjes
Dit woord brengt vaak een negatieve lading met zich mee, terwijl dat echt helemaal nergens voor nodig is! Dat oude servies van je oma begon misschien als low-budget optie totdat je het geld had om iets beters te kopen, maar stiekem brengt het een hele hoop mooie herinneringen (en dus sfeer) met zich mee.

4. Planten!
Komen we weer aan. Maar toch mag deze écht niet ontbreken in de lijst. Ze vullen je huis met sfeer, je zorgt in principe voor een levend iets (als je hier niet zo goed in bent, dan kun je het beste voor een van deze planten gaan), en ze zorgen voor genoeg zuurstof in huis. Do we need to say more?
Check hier onze nieuwste plantenontdekking: de Oxalis Triangularis.


5. Versleten items

Nee, die stoel waarbij je elke keer als je erop gaat zitten weer een schietgebedje doet omdat hij van ellende bijna uit elkaar valt, is écht heus nog niet toe aan vervanging. Er is namelijk geen stoel te vinden die op dit moment lekkerder zit en tegelijkertijd zo’n persoonlijk item voor je is! Versleten items zijn een teken dat je juist heel veel plezier hebt gehad van je spullen. Dus tot dat je daadwerkelijk echt door je stoel zakt; lekker laten staan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips om van je huis je ultieme ‘happy place’ te maken
Sluiten