Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 24 mrt 2020

Echt waar: bloemen zijn gezond voor je!

Van een bosje bloemen in ons interieur worden we altijd wel blij. Maar. het staat niet alleen onwijs leuk; bloemen zijn ook nog ‘s gezond voor je. Echt waar! Een goede reden om voor jezelf een grote bos vrolijke bloemen te kopen of die aan iemand anders cadeau te doen.

In nare tijden is een bosje bloemen een perfect middel om jezelf en anderen een beetje op te vrolijken.

> Lees ook: Hebben: deze bloemen blijven het langste mooi

Bloemen zijn gezond

Bloemen zijn gezond, maar hoe zit dan dan precies? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van bloemen op je gezondheid en meerdere van die onderzoeken wijzen uit dat bloemen zowel mentaal als fysiek een verschil maken.

Een van die onderzoeken wees uit dat patiënten in ziekenhuizen met bloemen op de kamer minder pijnmedicatie nodig hadden. Daarnaast was deze testgroep minder moe, minder angstig en had een lagere bloeddruk dan de groep zonder bloemen in de kamer.

Wat doen bloemen voor je (mentale) gezondheid?

Dat klinkt natuurlijk al goed, maar er is meer. Een aantal soorten bloemen schijnen specifieke werkingen hebben op je fysieke gezondheid. Lavendel schijnt bijvoorbeeld goed te helpen tegen slaapproblemen. Chrysanten zijn niet alleen onwijs mooi, maar helpen blijkbaar ook tegen droge ogen. En rozen zijn hoog in vitamine C en werken ontstekingsremmend.

Andere onderzoeken wijzen uit dat bloemen ook een goede invloed hebben op je mentale gezondheid. Een bos bloemen zorgt voor meer energie, meer creativiteit, minder rusteloosheid en minder angstige gevoelens. Bovendien krijg je er een beter humeur van. Het is toch geweldig dat bloemen dat effect op je kunnen hebben.

Meer over bloemen

Bronnen: Treedom & HortTechnology

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echt waar: bloemen zijn gezond voor je!
Sluiten