Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 8 apr 2019

Een match made in heaven: grijsblauwe muren met lichte meubels

Sommige combinaties komen altijd lekker uit de verf. Een match made in heaven noemen we dat ook wel. Zo zijn we het er op de redactie allemaal over eens dat blauw en licht hout ontzettend goed bij elkaar passen, en elkaar waar nodig versterken. Dit prachtige interieur met blauwe muur (oké, meerdere blauwe muren zelfs) laat precies zien wat we bedoelen.

Zowel de lichte houten meubels als het rotan bankje worden duidelijk in het zonnetje gezet door de prachtige kleur verf op de muur. Een blauwe muur in de woonkamer, wij vinden het een uitstekend idee.

blauwe muur
blauwe muur

De lichte vloer is er eentje om stikjaloers op te worden. Combineer dat met een grijsblauwe lik verf op de muur, en je hebt een topcombinatie. Ook worden we erg blij van het rotan bankje, wat op zijn beurt weer lekker matcht met de rieten manden op de kast.

Laat accentkleuren terugkomen

Ben je bang dan een accentkleur niet genoeg terugkomt in je interieur? Dat los je gemakkelijk op met een paar mooie kussens. Zo is het kussentje in de rotan bank exact dezelfde kleur als de muur, wat ze heel mooi bij elkaar trekt. Om over het schilderij nog maar te zwijgen.

blauwe muur
blauwe muur

Was je oog trouwens ook al gevallen op het heerlijke warme kleed? Deze valt namelijk op door de kleur rood, die verder nergens in de woonkamer terugkomt. Da’s helemaal niet erg, want daardoor is ‘ie juist lekker opvallend. En als we juist naar boven kijken in plaats van naar beneden, steelt een prachtige kroonluchter de show. Oubollig? Echt niet!

blauwe muur
blauwe muur

Planken met planten

Dat de bewoners van het appartement van planten houden wordt wel duidelijk in de keuken. De planken boven de bescheiden eettafel staan er namelijk vól mee. Door het industriële lampje krijgt deze Scandinavische keuken een bijzondere uitstraling. Het levert in elk geval een mooi plaatje op, net als de keukenaccessoires die aan een soort kapstok aan de muur opgehangen worden. Wie zegt dat je keukenlades nodig hebt als je nog een witte muur over hebt?

planten in de slaapkamer
blauwe muur

Ook in de slaapkamer komen we prachtige wanddecoratie tegen. Hier is namelijk niet gekozen voor het ophangen van planken, maar is een lange kapstok aan de muur bevestigd. Aan de haken hangen kledingstukken, tassen en – uiteraard – planten. Het fijne van deze wanddecoratie is dat het elk moment vervangen kan worden als je weer even een andere stijl of look aan je slaapkamer wilt geven. Een beetje afwisseling, daar houden wij wel van.

Nog meer interieurs met een blauwe muur in de hoofdrol:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een match made in heaven: grijsblauwe muren met lichte meubels
Sluiten