Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 27 sep 2018

Deze blauwe keukenitems zijn perfect voor een duurzame keuken

Babyblauw is het nieuwe groen. De duurzame keuken is dit jaar namelijk niet groen van kleur, maar lieflijk babyblauw. Wij delen drie duurzame items die je keuken leuk en gemakkelijk maken – en daar worden wij dan weer heel vrolijk van.

Duurzaamheid is meer dan een tijdelijke trend. Het is een manier van leven die veel voordelen met zich meebrengt. Deze drie items zijn niet alleen duurzaam, maar ook erg mooi. Daarnaast lijkt blauw misschien geen ‘groene’ kleur, maar dat is het wel! Want wist je dat blauw symbolisch staat voor spaarzaam?

duurzame keuken

Besparen met een bruisdwatertoestel

Plastic flessen zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Sodastream is de ideale oplossing voor als je graag kleine flesjes bruisend water drinkt. Geïnspireerd op trends in de mode, interieur en eten ontwikkelde het bedrijf dit prachtig apparaatje. Sodastream is niet alleen makkelijk, maar ook erg stil in gebruik. Heel fijn, want dan kan je ‘s avonds gerust het toestel gebruiken zonder dat je iemand wakker maakt.

Het toestel wordt geleverd met een CO2-cilinder waarmee je tot wel 60 liter bruisend water maakt. Dat zijn dus in totaal 120 kleine waterflesje. Normaal betaal je voor een klein flesje bruisend water ongeveer €2 euro. Dat is dus een besparing van ruim €250 euro. Je haalt dus gemakkelijk de verkooprijs eruit, want de SodaStream kost €99 euro.

Kopen?

Het toestel is verkrijgbaar bij SodaStreamstore.nl, Bol.com en Coolblue. Past babyblauw echt niet in je keuken? Wellicht dat de heerlijke roze variant Pink Blush beter bij je past.

duurzame keuken

Een luxe lunchbox

Als er iets zonde is, dan zijn het wel boterhammenzakjes. Behalve dat ze slecht zijn voor het milieu, zijn ze eigenlijk niet eens praktisch. Geplette boterham, anyone? Met de Uhmmm lunchbox daarentegen heb je verse boterhammen én een bord om van te eten. De Uhmmm lunchbox is namelijk uitvouwbaar en ontpopt zich na het openen in een handige bord.

Babyblauw is wat ons betreft de perfecte kleur voor je lunchbox, want het doet ons een beetje denken aan het iconische blauwe doosje van Tiffany & Co. Breakfast at Tiffany’s anyone? De lunchbox is bovendien gemaakt van recyclebaar materiaal. Het doosje is trouwens niet alleen handig voor je boterhammen, maar bijvoorbeeld ook voor je quinoa salade. Hou je niet van afwassen? Geen probleem, want de lunchbox mag gewoon de wasmachine in.

Kopen?

Wij zijn dan ook verliefd op de Uhmmm lunchbox en voor maar €20 euro kan die zo mee in je tas. De lunchbox is verkrijgbaar in de maten 10x18x5cm en 10x12x7cm. Bestellen kan via www.TenClifestyle.nl/verkooppunten.

blauwe duurzame keuken

Duurzame koelkast

Woon je in een klein huis en wil je graag wat geld besparen? De ETNA Retro koelkast met A++ energielabel bespaart niet alleen energie, maar het is ook een prachtig plaatje om te zien (én erg Instagram-waardig). De koelkast zorgt voor dé vrolijke vibe in je keuken. Zie je de kleur toch niet zo zitten? De ETNA Retro koelkast is ook verkrijgbaar in het zwart, beige, mintgroen en pastelblauw. Dus eigenlijk is voor elke keuken wel een passende kleur.

Kopen?

De koelkast kost €349 en is verkrijgbaar op www.etna.nl.

Meer duurzame items om in huis te gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze blauwe keukenitems zijn perfect voor een duurzame keuken
Sluiten