Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 19 jul 2020

Gedurfd – zou jij voor deze lichtblauwe keuken durven gaan?

Het lijkt erop dat blauwe keukens steeds populairder worden. Niet alleen in Scandinavische interieurs, maar ook in landelijke- en industriële inrichtingen. Wij snappen wel waarom – en na het zien van deze blauwe keuken denken we dat jij ook overtuigd bent.

Wij hebben deze foto’s in elk geval meteen op Pinterest opgeslagen in onze keuken wishlist map. Volg jij Roomed al op Pinterest?

blauwe keuken
Bron: Bolaget

Blauwe keuken, ja of nee?

Wat we het fijnst vinden aan deze keuken: er is in de gehele ruimte gebruik gemaakt van een rustig kleurenpalet. Hierdoor komt de keuken extra tot zijn recht. Uiteraard is het mogelijk om wel wat accentkleuren toe te voegen, zoals de gele spiegel aan de muur. Maar verder straalt de hele keuken rust uit door het gebruik van hout, leer en lichtblauw.

Als je een gekleurde keuken aanschaft, dan kan het soms lastiger zijn om je keuken een make-over te geven. Niet elke kleur past immers bij jouw blauwe keuken. Maar als je wel van een uitdaging houdt, dan zeggen we go for it. Je kunt immers altijd nog je keukenkastjes verven, als je er écht niet blij mee bent.

blauwe keuken
Bron: Bolaget
blauwe keuken
Bron: Bolaget
blauwe keuken
Bron: Bolaget

We willen het ook graag nog even hebben over de prachtige stoelen die rondom de eettafel staan. Want wat zijn ze leuk! Ze zien er ontzettend comfortabel en tegelijkertijd ook hartstikke stijlvol uit. Precies wat je wilt als je met vrienden een uitgebreid diner hebt, en nog lang blijft borrelen.

blauwe keuken
Bron: Bolaget

Had je trouwens al gezien dat de wenteltrap naast de keuken precies dezelfde kleuren heeft als de keuken zelf? Alles klopt, van het lichtblauw tot aan de houttonen. Zelfs de ronde vorm van de stoelen rondom de eettafel komt terug in de ronde shape van de trap.

Zou jij er trouwens voor kiezen om een vloerkleed in de keuken neer te leggen? Het staat warm en welkom, maar is wél een broedplek voor etensvlekken… oh well, het staat in elk geval erg leuk. Die vlekken krijg je er wel weer uit met deze guide: de ultieme guide voor het verwijderen van vlekken uit je vloerkleed.

Meer toffe binnenkijkers op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gedurfd – zou jij voor deze lichtblauwe keuken durven gaan?
Sluiten